Erdoğan: Hakkari'de 7 şehidimiz, 25 yaralımız var

Erdoğan, Hakkari’deki patlama ile ilgili son rakamı açıkladı. Erdoğan, “7 şehidimiz, 25 yaralımız var” dedi.

Erdoğan: Hakkari'de 7 şehidimiz, 25 yaralımız var
10 Kas 2018 14:05:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa ziyareti öncesinde Hakkari’deki patlama ile ilgili son rakamı açıkladı. Erdoğan açıklamasında “7 şehidimiz, 25 yaralımız var” dedi.

Fransa'da 1. Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreni ve Paris Barış Forumu'na katılmak üzere bugün Paris'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyareti öncesinde basın toplantısı düzenledi. 

HAKKARİ'DEKİ MÜHİMMAT PATLAMASINDA ŞEHİT SAYISI ARTTI

Hakkari'deki mühimmat patlamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Yedi şehidimiz var, 25 yaralımız var. Ağır olan dört yaralımızı da şu anda Ankara'ya ambulans uçakla getiriyorlar. İnşallah tedavilerine burada devam edecek. Rabbimden yaralılarımıza da şifalar diliyoruz. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. İnşallah bira sonra Fransa Cumhurbaşkanı'nın daveti üzerine seyahat gerçekleştireceğiz" dedi.

Erdoğan öğlen saatlerinde Beştepe'de Atatürk'ü anma töreninde yaptığı konuşmada, “Hakkari’de bir mühimmat depomuzdaki patlama nedeniyle şu an itibariyle 4 evladımız şehit oldu. 20 civarında yaralımız var. Allah'tan şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki üs bölgesinde dün saat 17.00 sularında büyük bir patlama meydana geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, karakolda arızalı mühimmatın infilak ettiği ve 25 asker yaralandığı 7 askerin ise kayıp olduğunu duyurulmuştu



0 Yorum

Yorum Yaz