Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İsrail polisinin eşlik ettiği yüzü aşkın fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
28 Şub 2021 15:30:51

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Yerel kaynaklar, Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskına 153 Yahudi yerleşimcinin katıldığını bildirdi. “Tapınak Grupları” olarak adlandırılan aşırılık yanlısı Yahudi cemaatleri, Yahudilerce kutsal kabul edilen ve bugün başlayan Purim Bayramı vesilesiyle Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrısında bulunmuştu. Yahudi yerleşimciler cuma ve cumartesi günleri hariç haftanın her günü işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenliyor.

İşgal güçlerinin kontrolünde olan el-Mağaribe Kapısı’ndan küçük gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimciler avluda bir süre dolaştıktan ve Yahudi rehberlerden sözde heykel hakkında bilgi aldıktan sonra es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyor. Yahudi bayram günlerinde baskınlara katılan yerleşimcilerin sayısının arttığı ve söz konusu günlerde işgal güçlerinin Müslüman cemaate yönelik kısıtlamalarını ağırlaştırdığı kaydedildi. Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal yönetimi, bu planını hayata geçirecek zemini oluşturmaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi



0 Yorum

Yorum Yaz