Filistin Büyükelçisi Nofal: Dünya kamuoyu Filistin'e karşı hareket ediyor

Filistin’in Rusya Büyükelçisi Abdül Hafız Nofal, dünya kamuoyunun İsrail’in saldırısı karşısındaki suskunluğun sebebinin çifte standartlar olduğunu belirtti.

Filistin Büyükelçisi Nofal: Dünya kamuoyu Filistin'e karşı hareket ediyor
17 Kas 2018 09:52:41

Birçok politik aktörün, Filistinlilere yardım etmek yerine İsrail ile flört etmeye hazır olduğunu söyleyen Nofal, ABD'nin ise açık bir şekilde Filistin halkına karşı düşmanca pozisyon aldığını kaydetti.

Filistin'in bu durum karşısında bazı tedbirler aldığını anlatan Büyükelçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Filistin Başkanı Mahmut Abbas, Kuveyt seferini iptal ederek Ramallah'a döndü. Lahey'deki büyükelçiliğe, İsrail'in Gazze'ye saldırılarla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne şikayet dilekçesini hazırlama emrini verdi. Filistin yönetimi, Tel-Aviv'in eylemlerini kınadığını açıkladı. Batı Şeria'dan Gazze'ye yardım ulaştırılmaya başladı. Abbas, bir an önce ateşkesin sağlanması için Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ve diğer dünya liderleriyle telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ayrıca tüm uluslararası toplumu bu krize adil ve nihai çözüm bulma çağrısında bulunduk"

 

Filistin-İsrail çatışmasının çok önemli olduğunu ve tüm dünyayı ilgilendirdiğini dile getiren Nofal, uluslararası toplumun sorunu çözmek için her türlü çaba sarf etmesi gerektiğini, aksi takdirde tüm politik dünya için açık yara haline geleceğini söyledi. Bölgenin terörizm ve aşırılık kaynağı haline geldiğini belirten büyükelçi, "Uluslararası toplumu çözüm sürecinin içine dahil etmek için her şey yapacağız" dedi.

Sürekli olarak Rusya Dışişleri Bakanlığı ile Rusya yönetimiyle çalıştıklarını anlatan Nofal, "Rusya'nın Filistin sorunuyla ilgili pozisyonunu takdir ediyoruz. Abbas, Moskova ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Bundan böyle sadece ABD'nin arabuluculuğunu kabul etmiyoruz. Başka türlü uluslararası yardım görmek istiyoruz. Barış çözümüyle Rusya öncülüğünde 5 büyük ülke uğraşsın" ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz