Fransa'da başörtüsünü yasaklama teklifi

Fransa'da Cumhuriyetçi milletvekili Aubert, D vitamini eksikliğine ve saç dökülmesine sebep olduğu gerekçesiyle başörtüsünün yasaklanmasını talep etti.

Fransa'da başörtüsünü yasaklama teklifi
17 Kas 2018 08:53:38

Cumhuriyetçi milletvekili Julian Aubert içinde 18 önerinin yer aldığı 'Fransa İslam'ı İçin El Kitabı' isimli 50 sayfalık bir çalışma hazırladı. Bunlar arasında sağlık sorunlarına neden olduğu ileri sürülerek başörtüsünün yasaklanması teklifi de var.

Söz konusu çalışmasıyla ilgili Le Parisien gazetesine konuşan Fransız vekil, "Müslümanlara öncelikle Fransız olduklarını söylemeliyiz." dedi.

'Farklı milletlerin aynı ülkedeki varlıkları sadece çatışmaya götürür' diyen Aubert, bu sebeple başörtüsünün üniversiteler dahil tüm kamu kurumlarında yasaklanmasını savunuyor.

İslam kültür ve medeniyetinin Fransız kültürüne ciddi tehdit oluşturduğunu belirten Fransız vekil, çok kültürlü bir konsept yerine 'cumhuriyet yanlısı bir asimilasyon' fikrine daha sıcak baktığını dile getiriyor.

Sud Radyo'ya konuk olan Cumhuriyetçi Parti'nin Genel Sekreteri Geoffroy Didier, söz konusu öneriyle ilgili sorulan soruya "parti içinde tartışmayı yasaklayan bir pozisyonumuz yok" dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz