Fransa'da Büyük Yürüyüş! İslam'a Nefrete Karşı On Binler Ayakta

İslam'a nefretin hızla arttığı Fransa’da, 50 derneğin çağrısı üzerine on binlerce kişi İslamofobi’ye karşı yürüyüş yaptı.

Fransa'da Büyük Yürüyüş! İslam'a Nefrete Karşı On Binler Ayakta
11 Kas 2019 17:33:44

50 derneğin çağrısı üzerine on binlerce kişi "İslam korkusuna dur demek" için Paris’teki Kuzey gar istasyonundan hareketle başlayan protesto yürüyüşüne katıldı. Yürüyüşe katılan başörtülü Asmae Eumosid, "İslam’la ve başörtülü kadınlarla ilgili saçma şeyler duyuyoruz. Müslümanları damgalamaya ve toplumdan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Sesimizin duyulmasını ve toplumdan uzaklaştırılmamamızı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yürüyüşe katılanların arasında Fransa’nın en önemli sendikalarından biri olan Genel Emek Konfederasyonu CGT genel sekreteri Philippe Martinez, gazeteci ve yönetmen Rokhaya Diallo, senatör Esther Benbassa bulunuyor. Yeni Anti-Kapitalist Partinin sözcüsü Olivier Besancenot, "Bu gösteri halkı ırkçılığın durması gerektiğini söyleyen bir uyarı çiğliği" dedi.


Öğretmenler Katıldı


Yürüyüşe katılan öğretmenler "Öğretmenler islamofobi’ye karşıdır" sloganıyla müslümanlara destek mesajı gönderdi. Milli Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer’yi ırkçı olarak tanımlayan öğretmenler, "Jean-Michel Blanquer, otoriter bir bakansın, ırkçısın ve bu çok belli" ifadelerini kullandı.

Blanquer başörtüsünün toplumda istenmediğini savunarak, okul gezilerinde öğrencilere refakat eden annelerin başörtüsü takmasına ilişkin, "Yasa başörtüyü yasaklamıyor ancak yerel yönetimlerin başörtüyü yasaklamasını teşvik edebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler:   Fransa


0 Yorum

Yorum Yaz