Fransa'da Müslümanlara yönelik saldırılar artıyor

Müslümanlara yönelik düşmanca tavırların her geçen gün arttığı Fransa'da, son 2 günde Müslümanlara ait 2 farklı kuruluşa saldırı düzenlendi. Fransız savcılığının konuyla ilgili "din, ırk ve etnik köken" kaynaklı saldırılar kapsamında soruşturma açtığı açıklandı.

Fransa'da Müslümanlara yönelik saldırılar artıyor
01 Şub 2022 23:47:54

Fransa'nın Lot-et-Garonne kentinde, Müslümanlar tarafından geçen kasım ayında açılan 'helal' market & kasap dükkanı 30 Ocak tarihinde saldırıya uğradı. Dükkanı ateşe veren saldırganlar, binanın duvarına ise 2 gamalı haç sembolü çizdi. Fransız itfaiye ekipleri çıkan yangını söndürdükten sonra yaptıkları açıklamada binanın tamamen tahrip olduğunu ancak can kaybı yaşanmadığını ifade etti.

CENAZE EVİ DE TEHDİT EDİLDİ

Bir diğer saldırı ise Fransa'nın güneybatısında yer alan Toulouse şehrinde yaşandı. Müslümanlara ait bir cenaze evinin ve dükkanların bulunduğu bölgede bir trafik levhasına iç organları çıkartılmış yabani domuz kafası ve derisi asıldı.

Cenaze evinin işletmecisi olan Müslüman Djamel Sekkak, yaptığı açıklamada durumu polise bildirdiklerini belirtti. Toulouse şehrinde yaklaşık 6 yıldır yaşadığını ve 3. kez dini nedeniyle bir saldırıya uğradığını belirten Sekkak, çocukları için endişelendiğini vurguladı.

Bölgesel Müslüman Konseyi Sözcüsü Abdellatif Mellouki bölge medyasına yaptığı açıklamada, Toulouse gibi çok kültürü içinde barındıran bir kentte Müslümanlara duyulan nefretin ve düşmanlığın yayılmasını istemediklerini belirtti.

MÜSLÜMANLAR TELEVİZYONDA HEDEF GÖSTERİLİYOR

Avrupa'da İslamofobi ile Mücadele Kolektifi tarafından yapılan açıklamada, Fransa televizyonlarında yayınlanan Zone Interdite programının "radikal islamcılık" üzerine odaklandığını ve yaşanan kundaklama olayında programın da payı olduğu belirtildi.

Açıklamada, Zone Interdite ve benzeri programların, Müslümanlara ait bina ve dükkanları teşhir ettiğini, bunu polise bildirmelerine rağmen herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığına dikkat çekildi.

Etiketler:   Fransa


0 Yorum

Yorum Yaz