Fransız şirketi Lafarge'ın IŞİD'e ödeme yaptığı belgelendi

Fransız inşaat devi Lafarge'ın IŞİD'e 13 milyon euro ödeme yaptığının belgeleri Fransa tarafından yayınlandı. Üstelik bu ödemelerin Fransız devletinin bilgisi dahilinde yapıldığı da ortaya çıktı.

Fransız şirketi Lafarge'ın IŞİD'e ödeme yaptığı belgelendi
08 Eyl 2021 09:46:31

Fransız yargısı, IŞİD'e ödeme yaptığı gerekçesiyle ülkenin çimento devi Lafarge'a yöneltilen "terörü finanse ettiği suçlamasını" teyit etti.

Fransa tarafından yayınlanan belgeler 2013 ve 2014 yılında Lafarge'ın IŞİD'e ödeme yaptığını ortaya koydu.

belge.jpg

"13 milyon euro ödeme yapıldı"

Çimento devi Lafarge'ın Suriye'deki tesislerini koruması karşılığında 2013 ve 2014'te IŞİD'e 13 milyon euro ödemede bulunduğu iddia edilmişti. Zamanla netleşen iddialar Fransa tarafından yayınlanan belgelerle doğrulanmış oldu.

"Ödemeler Fransa'nın bilgisi dahilinde yapıldı"

Fakat yayınlanan bu belgeler sadece Lafarge'ın IŞİD'e ödeme yaptığını değil Fransız devletinin de bu işleme şahit olduğunu da ortaya koymuş oldu.

Bu belgelere göre Lafarge, IŞİD ile yürüttüğü ilişkiler sırasında Fransız iç, dış ve askeri istihbarat servislerini sürekli olarak bilgilendirdi. Fransız istihbarat kurumları ise şirketi yaptığının suç olduğu konusunda uyarmadı.

Bu nedenle Lafarge'ın "terörizmin finansmanı" suçlamasıyla yargılanması durumunda Fransız devletinin de yargılanmasının zorunlu olduğu ifade ediliyor.



0 Yorum

Yorum Yaz