Furkan Gönüllülerinden Yıldırma Cezalarına Tepki!

Furkan gönüllüleri, "sosyal mesafe" bahanesi ile yüzlerce gönüllüye kesilen idari para cezalarına tepki göstermek amacıyla bir araya geldi. İnönü meydanında sosyal mesafe kuralına uyarak pankart açan gönüllüler, haksız cezalara ilişkin konuştu.

Furkan Gönüllülerinden Yıldırma Cezalarına Tepki!
29 Ağu 2020 20:31:30

Sosyal Mesafeli Durmalarına Rağmen Binlerce Lira Ceza!

Bugün İnönü Meydanında bir araya gelen kadın erkek onlarca Furkan gönüllüsü, haklarında kesilen yüzlerce haksız cezaya tepki gösterdi.

Resim

Sosyal Mesafeli Durduklarına Dair Fotoğraf Açtılar

Edinilen bilgilere göre şuana kadar 211 kişiye kesilen "sosyal mesafeyi ihlal" cezasına tepki göstermek amacıyla bir araya gelen gönüllüler, yanlarında getirdikleri fotoğraflar ile uğradıkları haksızlıkları gözler önüne serdi.

Para cezalarını konu edilen etkinliklerde, sosyal mesafeye dikkat ettiklerini ortaya koyan fotoğrafları gösteren gönüller, "Haklıyız, yılmayacağız", "hak aramak da sucmuş", "zulme sessiz kalmayacağız " şeklinde pankart açtı.

Açtıkları pankartların ardından haklarında kesilen binlerce idari para cezasına yönelik mağduriyetlerini dile getiren gönüller, sosyal mesafe kuralına uymalarına rağmen bu cezaların kesildiğini ve yıldırılmaya çalışıldıklarını ifade etti.

Resim

Cezalar Yıldırmak Amaçlı

Gelen cezalara sessiz kalmayan gönüllüler, yaptıkları açıklamalarda, Alparslan Kuytul Hoca'nın hakkı konuşmaya, Furkan Gönüllülerinin de Alparslan Hoca'yı desteklemeye devam etmelerine tahammül edemeyen güçlerin yıldırma amaçlı olarak ceza yağdırdıklarını vurguladı.

Ayrıca gönüllülerden bazıları, kendilerine sosyal mesafe ihlali olmadığı halde birkaç defa farklı ceza geldiğini hatta hiç bulunmadığı bir ortam ve zamanda bulunmuş gibi gösterilerek kendilerine sosyal mesafe ihlali gerekçesiyle 3180 TL ceza geldiğini ifade ettiler.

Resim

Ne Olmuştu?

Verdikleri hak mücadelesi ile tanınan Furkan gönüllüleri, katıldıkları adalet ve özgürlük temalı etkinliklerden dolayı adeta para cezası yağmuruna tutulmuş ve yüzlerce gönüllüye, yaklaşık bir milyon lira değerinde idari para cezası kesilmişti.

Ayrıca etkinliğe katılan Semra Kuytul ise kendisine de aynı şekilde ceza geldiğini ifade ederek 'Böyle basit oyunlarla haklı duruşumuzdan vazgeçecek değiliz' diyerek duruma tepki gösterdi.

Semra Kuytul Hocahanım'ın konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar ise şu şekilde;

Resim



0 Yorum

Yorum Yaz