Furkan Gönüllülerinin Yaşadığı Skandal Gece

Furkan Gönüllülerinin Yaşadığı Skandal Gece
23 Mayıs 2020 15:23:55

Malum COVID-19 sürecinin başından itibaren İslam’a ve Müslümanlara uygulanan yasaklamalara makul şekilde eleştiriler getiren Furkan Vakfı Gönüllüleri dün gece Adana’da emniyet mensuplarının sert müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Açık havada sosyal mesafeye dikkat ederek teravih namazını eda etmek isteyen yaklaşık 10 Furkan gönüllüsünün kılmış olduğu namaza müdahale eden kolluk kuvvetleri ibadet eden vatandaşları darp ettikten sonra gözaltına aldı. Polisin sert müdahalesi gözaltı sürecinde de devam etti.

İşte Furkan gönüllülerinin yaşadığı, skandal görüntülerin paylaşıldığı geceden derlediklerimiz;

Furkan gönüllülerinin kolluk kuvvetleri tarafından linç edildiğini başta Furkan Vakfı manevi başkanı Alparslan Kuytul Hoca olmak üzere yakınları ve sevenleri, emniyetten bilgi almak amacıyla olay yerine geldi. Alparslan Hoca’nın Reşat Bey’deki evinin önünde toplanan kalabalığa polis ambargo uygulayarak tahrik edici sözler sarf etti. Gözaltında olan yakınlarından haber almadan gitmek istemeyen aileler ablukanın altında sokakta sabahlamak zorunda bırakıldı. 

Alparslan Hoca’dan Geceye Dair İlk Açıklama

Evinin önünde abluka altına alınan Alparslan Hoca’dan geceye dair ilk açıklama canlı yayın aracılığıyla yapıldı. “Bunlar artık normal polis olmaktan çıkmış. Kimler talimat veriyorsa bilemiyorum, bunlar gaddarlaşmış. Normalde polis böyle değil ama konu İslam olduğunda, Müslümanların bir eylemi olduğunda, konu biz olduğumuzda polis gayet gaddarlaşıyor. Artık ağız burun kırma dönemine geldiler. Geçen günlerde Adana’da Suriyeli bir çocuğu kalbinden vuran polis bugün de arkadaşlarımızın ağzını burnunu kırdı. Devletin içerisine sızmış bir din düşmanı komite var, Bunlar Ramazan’ın sönük geçmesini istedi ve bunu da başardı.” İfadeleri kullanan Alparslan Hoca sözlerine şöyle devam etti: “Kimse konuşmayacak, cami yasak, cuma namazı yasak, teravih yasak, itikaf yasak, bayram yasak! Yasaklar ülkesi olduk! Türkiye'yi Doğu Türkistan yapmak isteyen Mao'cu zihniyet, Türkiye'yi Doğu Türkistan yapamayacaksınız! Mesafeyi koruyarak açık alanda namaz kılmak isteyenlere müdahale etmeye ne hakkınız var! Zerre kadar imanı olan bu zulme karşı gelir!”

İlgili Haberler;

Adana’da Yaşanan Teravih Zulmü İle İlgili Alparslan Hocadan Açıklama

Alparslan Hoca: Olay Çıksın Diye Bir Derdimiz Yok

İçler Acısı Manzaralar

Darp görüntülerini paylaşan gönüllüler içler acısı haldeydi, ağır biber gazına maruz kalan vatandaşların yüzleri kan ve morluklar içerisinde kalmış, gözleri şişmiş, vücutlarında ezikler meydana gelmiş, kıyafetleri parçalanmıştı. 

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Furkan Gönüllüleri Sabah Namazını Sokakta Kıldı

Darp edilen vatandaşlar emniyette ifadelerini tamamlarken Alparslan Hoca ve çok sayıda vakıf gönüllüsü abluka altında bekleyişteydi. Sahur vaktinin yaklaştığı saatlerde 13 Furkan Gönüllüsünün serbest bırakıldığı haberi geldi. Arkadaşlarının tamamı bırakılmadan nöbete son vermeyeceğini bildiren gönüllüler sokakta sabahladı. Gönüllüleri sabah namazlarını Alparslan Hoca’nın imamlığında çok sayıda polisin ablukası altında sokakta eda etti.


Troller İş Başında 

Sosyal medya üzerinden açılan “Adanada NamazaDarp” başlığıyla gündem olana olay çok sayıda kullanıcı tarafından lanetlendi. Polis zulmünün kınandığı anlarda yandaş medyanın satılık kalemşörleri de işbaşındaydı. Vahim olayı çarpıtarak veren trol medya, vatandaşların polise saldırdığı algısı oluşturarak verdiği haberin başlığını “Adana’da Kaçak Teravih” olarak girince kullanıcıların alay konusu olmaktan kurtulamadı.

İlgili Haber;

“Kaçak Teravih” Başlığıyla Çarpıtma Haber Yapan Yandaş Medya Alay Konusu Oldu

Furkan Gönüllüleri Provokasyona Gelmedi

Yandaş medyanın Furkan Gönüllülerine karşı oluşturdukları “slogan atarak yasağa rağmen teravih namazı kılmak istediler” söylemleriyle linç propagandasına cevabı sosyal medya aracılığıyla veren kullanıcılar “Furkan ProvokasyonaGelmeyecek” etiketiyle itidalli duruşlarını gösterdiler.

İlgili Haberler;

Furkan gönüllüleri provokasyona gelmedi!

Furkan Gönüllülerine Provokasyon Yaftası Tutmadı!


Tetikçilerin iftira içerikli söylemlerine karşı Alparslan Hoca sosyal medya hesabından şu mesajı yayınladı:

“Bizim ille de olay çıksın diye bir derdimiz yok. Arkadaşlar teravih namazı kılmak istedi hepsi buydu. Müdahale etmeseler, dövmeseler bizim o saatte orada ne işimiz olacaktı? Bir polis siz kasıtlı yapıyorsunuz diyormuş, iftira atmayın! Biz namaz kılmak istiyorduk o kadar, susturmak istediklerinize iftira atıyorsunuz!”




0 Yorum

Yorum Yaz