Furkan Nesli Dergisinin 100. Sayısına Özel Söyleşi Programı Gerçekleştirildi

2011 Mayıs ayında yayın hayatına başlayan Furkan Nesli Dergisinin 100.sayısının yayınlanması üzerine dergi yazarları ile söyleşi programı gerçekleştirildi.

Furkan Nesli Dergisinin 100. Sayısına Özel Söyleşi Programı Gerçekleştirildi
31 Ağu 2019 20:37:58

8 yıldır yayın hayatına devam eden Furkan Nesli Dergisinin ağustos ayında 100.sayısı yayınlandı.

Tevhidi, yaşam gayesini ve Müslümanların sorumluluklarını yazılı olarak ifade eden bir yayın organına duyulan ihtiyaç üzerine 2011 yılının Mayıs ayında yayın hayatına başlayan Furkan Nesli Dergisi 8 yıldır kendi ifadeleri ile “Hakkın gür sesi” olmaya devam ediyor.

Furkan Nesli Dergisinin 100. sayısına ulaşması sebebiyle bugün dergi yazarları ile söyleşi programı gerçekleştirildi.

Söyleşi programına dergi yazarlarından Murat Gülnar, Mustafa Şahin, Semra Kuytul, Rumeysa Sarısaçlı, Esma Ardıç katıldı.

Derginin ilk zamanlarına şahit olan Semra Kuytul Furkan Nesli dergisinin yayın hayatına başlangıcını “İslami camiada bu tarz bir dergiye ihtiyacın duyulduğu zamanlardı. Tevhidi çizgide, peygamberi metod üzerine, kuranın ve sünnetin tüm vitaminlerini içine alan bir dergi açığını kapatmak maksadıyla başladı. İnşallah hedefine ulaşmıştır.” şeklinde ifade etti.

Murat Gülnar ise Furkan Nesli Dergisinin ana misyonları hakkında yöneltilen soruya verdiği cevapta “Ana misyonlarımızdan birisi toplumun unuttuğu tevhid davasını yeniden gündeme almasını sağlayarak toplumun kurtuluşuna vesile olmak ve bunu yaparken de sahih kaynaklardan yararlanmaktır.” dedi.

Konuk olan yazarlar derginin baş yazarlığını yapan ve 19 aydır cezaevinde olan Alparslan Hocanın dergiye verdiği emeklerden bahsederken “Analizleri doğru çıkıyor diye hakkında iddianame hazırlanacak kadar başarılı analizleri ile Furkan Nesli Dergisine kıymet katıyor.” yorumunda bulundular.

Son olarak derginin okuyucuların okuması ve yaşaması için hazırlandığını dile getiren Rumeysa Sarısaçlı okuyuculara hitaben “Okuyuculardan beklentimiz bu misyon dergisinin hayatlara geçmesi, yaşanmasıdır. Bunun için de iyi okunması lazım. Çünkü yaşama niyeti ile okunursa okumak insanı çok yorar. Furkan Nesli Dergisi ‘Siz yaşayın, hayatınızı değiştirin’ diye çıkan bir dergidir. Okuyun, yaşayın ve başkalarına da anlatın.” dedi.

Dergi ve yazarlara yönelik soruların yer aldığı söyleşi programının ardından yazarlara plaket takdimi gerçekleştirildi.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim



0 Yorum

Yorum Yaz