Furkan Vakfı Başkanına Cezaevinde Yapılan Zulüm Türkiye Gündeminde!

276 gündür haksız bir şekilde İzmir Ödemiş cezaevinde tutuklu bulunan Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz’e, hücreye atılarak ve şartları ağırlaştırılarak zulmedildiğini öğrenen Furkan gönüllüleri Twitter’da #FvBaşkanınaHücreZulmü etiketi açarak yapılan zulmü Türkiye gündemine taşıdı.

Furkan Vakfı Başkanına Cezaevinde Yapılan Zulüm Türkiye Gündeminde!
11 Kas 2018 14:10:23

Suçu Olmadan Ağırlaştırılmış Müebbet Muamelesi

Henüz suçu ispat edilmediği halde aylardır cezaevinde tutuklu bulunan Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz, yanında bulunan 3 Furkan gönüllüsünün tahliye olmasının ardından hücreye atıldı. Mahkemeye dahi çıkarılmadan 9,5 aydır Adana’da yaşayan ailesinden, çocuklarından ve sevenlerinden haksız bir şekilde ayrı tutulan Alagöz’e, ağırlaştırılmış müebbet cezası alanlarla aynı muamele uygulanarak zulmediliyor. Avluya günde 1 saat çıkabiliyor ve çamaşırlarını dahi kurutamıyor. Sıcak su verilmediği için bütün ihtiyaçlarını soğuk suyla karşılıyor.

Furkan Gönüllülerinden Büyük Tepki

Ali Alagöz’ün hiçbir suçu olmadığı halde yaşadığı bu ağır şartları öğrenen Furkan gönüllülerinden tepki yağdı. Sosyal meyda da haberi okuyan Furkan gönüllüleri zulme sessiz kalmadı. Furkan Haber’in altına yorum yağdıran ve Twitterda #FvBaşkanınaHücreZulmü etiketi açan gönüllüler, masum bir insana yapılan zulmü şiddetle kınayarak bir an önce son vermeleri için yetkililere çağrıda bulundu. Etiket ise Türkiye gündeminde üst şıralarda yerini aldı.
Ali Alagöz’ün sağlık durumundan endişe eden ailesi ve sevenleri zulmün son bulmasını istiyor.

Furkan gönüllülerinin tepki mesajlarından bazıları şöyle;

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

Etiketler:   ali alagöz


0 Yorum

Yorum Yaz