Gazze çevresindeki yerleşim merkezlerinde 19 yangın çıktı

Siyonist işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik, rutin hale gelen saldırılarına Gazze'deki gençler helyum gazıyla şişirilmiş yangın çıkaran balonlarla karşılık vermeye devam ediyor. Bugün (15 Ağustos Cumartesi) sabahtan itibaren işgal güçlerinin hava saldırılarına tepki olarak Gazze'deki gençlerin uçurduğu yangın çıkarıcı balonlar yüzünden Gazze'nin çevresini saran yahudi yerleşim merkezlerinde 19 yerde yangın çıktığı haber verildi.

Gazze çevresindeki yerleşim merkezlerinde 19 yangın çıktı
15 Ağu 2020 21:56:49

Siyonistlere ait Kan televizyon kanalının yayınladığı haberde yakıcı balonların sebep olduğu yangınlardan bazılarının Batı Nakab bölgesinde meydana geldiği belirtildi. 

İşgal rejiminin Gazze'ye uyguladığı ablukanın kaldırılması ve Gazze'ye yönelik baskıların son bulması için on gün önce yeniden başlatılan yakıcı balonların gönderilmesi eylemleriyle şimdiye kadar Gazze'nin etrafını saran yahudi yerleşim merkezlerinde toplam 105 yangın çıktığı ifade edildi.

 İşgal rejimi bu balonların gönderilmesine karşılık Gazze'ye hava saldırıları düzenledi. Ancak Gazze'deki gençler işgal rejiminin saldırılarına yine yakıcı balonlar göndererek karşılık verdiler. İşgal uçakları ve tankları dün gece de Gazze'deki muhtelif noktalara ve Hamas'a ait bazı mevzilere saldırı düzenlemişlerdi.

İşgal güçlerinin dün gece gerçekleştirdikleri saldırılarda üç yaşındaki bir kız çocuk atılan bir füzenin yaydığı şarapnel parçalarıyla yüzünden yaralanmıştı


Etiketler:   Gazze yangın


0 Yorum

Yorum Yaz