BM’den Korkutan Uyarı: 14 Bin Bebek Ölüm Tehlikesi Altında
Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'deki insani durumun kritik bir aşamaya ulaştığını belirtti. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Şefi Tom Fletcher, yaptığı açıklamada, önümüzdeki 48 saat içinde 14 bin bebeğin yetersiz beslenme ve tıbbi yardım eksikliği nedeniyle hayatını kaybedebileceğini söyledi.
Yardım Kamyonları Sınırda Bekliyor, Anneler Çaresiz
Fletcher, binlerce yardım kamyonunun bebek maması ve temel gıda malzemeleriyle birlikte sınır kapısında beklediğini ancak Gazze’ye giriş yapamadığını belirtti. "Bu durum, binlerce annenin çocuklarını besleyememesine neden oluyor," diyerek durumun vahametini vurguladı.
İşgalci İsrail Ablukası Yardımları Engelliyor
İsrail’in 11 haftadır sürdürdüğü abluka nedeniyle, Gazze’ye gıda, ilaç ve yakıt girişleri büyük ölçüde kısıtlanmış durumda. Uluslararası baskıların ardından sadece 5 yardım kamyonunun Karem Abu Salem (Kerem Şalom) Sınır Kapısı’ndan geçmesine izin verildi. Fletcher, bu yardımları "okyanusta bir damla" olarak niteledi.
Gazze’de Açlık ve Yetersiz Beslenme Krizi
BM destekli Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması raporuna göre:
-
Gazze’de her 5 kişiden 1’i akut açlık tehlikesiyle karşı karşıya.
-
71 bin çocuk, ciddi derecede yetersiz beslenme riski altında.
Bu veriler, özellikle soykırım mağduru çocukların durumunun her geçen saat daha da kötüleştiğini ortaya koyuyor.
Saldırılar Devam Ediyor: 300'den Fazla Filistinli Şehit Edildi
İsrail’in hava saldırıları aralıksız sürüyor. Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre, yalnızca son üç gün içinde 300’den fazla Filistinli Şehit edildi. Şehitlerin büyük çoğunluğu kadınlar ve çocuklardan oluşuyor.