Gergerlioğlu: Alparslan Kuytul ipe sapa gelmez gerekçelerle hala tutuklu!

Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında, "İpe sapa gelmez gerekçelerle mahkeme devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu: Alparslan Kuytul ipe sapa gelmez gerekçelerle hala tutuklu!
10 Eyl 2019 23:38:42

HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, haftanın önemli gündem maddelerini değerlendirdiği canlı yayınında Alparslan Hocaya yapılan zulme de değindi.

Alparslan Hocanın ısrarla tutuklu yargılandığını vurgulayan Gergerlioğlu, sevenlerine yapılan hukuksuzlukları da; "Bunu protesto eden Alparslan Kuytul'un takipçilerine de şiddet uygulanıyor. Çarşaflı kadınların boğazına sarılıp darp ediliyor, delikanlılar insafsızca darp ediliyor." ifadeleriyle anlattı.

Gergerlioğlu'nun açıklamalarının tamamı şu şekilde;

Furkan vakfı onursal başkanı Alparslan Kuytul Hoca uzun süredir tutuklu. Maalesef serbest bırakılmıyor. İpe sapa gelmez gerekçelerle mahkeme devam ediyor. Takipçileri sürekli tahliye ve tutuksuz yargılama bekliyor. Israrla tutuklu yargılanıyor. Bunu protesto eden Alparslan Kuytul'un takipçilerine de şiddet uygulanıyor. Çarşaflı kadınların boğazına sarılıp darp ediliyor, delikanlılar insafsızca darp ediliyor. Bunu gibi vakıalarla Furkan Vakfı üyeleri taciz ediliyor. Son zamanlarda bunları çok duyuyoruz. Belki tahrik etmeye çalışıyorlar bilemiyoruz ama bu tür olayları şiddetle kınıyoruz.

HABER VİDEOSU:




0 Yorum

Yorum Yaz