Hamas: Direniş, işgalcinin kendi krizlerini Gazze'ye ihraç etmesine izin vermeyecek

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Berhum, işgalcilerin Gazze'ye saldırmasının ve direnişe ait bazı mevzileri vurmasının kendi içinde yaşadığı birtakım krizleri Gazze halkının arasına ihraç etme çabası olduğunu ifade etti.

Hamas: Direniş, işgalcinin kendi krizlerini Gazze'ye ihraç etmesine izin vermeyecek
03 Ağu 2020 13:23:20

Berhum, açıklamasında bu saldırıların aynı zamanda işgal rejiminin kendi içinde yaşadığı birtakım gelişmelerden ve üst üste gelen siyasi sorunlardan dikkatleri bir başka yöne çekme amacı taşıdığını vurguladı.

Berhum, işgalcinin planladığının ve düşündüğünün mahiyetini, bu konuda ne gibi araçlara başvurduğunu çok iyi bilen kahraman direnişin, Gazze'nin söz konusu krizlerin ihraç edildiği bir alan olarak kullanılmasına asla müsaade etmeyeceğini, onun işgalciye karşı tavrının direniş, mücadele ve cihad temelli olacağını belirtti.

İşgal rejimine ait bazı uçaklar dün gece Gazze'nin bazı bölgelerine saldırı düzenlemişlerdi.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal uçakları Deyru'l-Belah'ın güneyinde direnişe ait bir mevziyi, Han Yunus'un doğusundaki El-Karare beldesini ve Gazze'nin güneyindeki Rafah bölgesinde bazı noktaları hedef aldı.

İşgal uçaklarının hava saldırıları düzenlemesiyle eş zamanlı olarak işgalcilerin deniz kuvvetlerinin de Han Yunus'un karşısından deniz tarafından saldırı düzenledikleri belirtildi.


Etiketler:   israil hamas


0 Yorum

Yorum Yaz