HAMAS’tan Arap dışişleri bakanlarına kınama

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) tarafından yayınlanan bildiride, işgalci İsrail rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin her türlüsünün kabul edilemez olduğu yeniden vurgulandı.

HAMAS’tan Arap dışişleri bakanlarına kınama
27 Mar 2022 20:00:00

Bildiride, bu tür toplantıların sadece işgalcilere hizmet ettiği, İsrail’in Filistin halkına ve topraklarına yönelik saldırılarının yoğunlaşmasına yol açacağı, İslam ümmetinin genel tavrına ve çıkarlarına ters düştüğü belirtildi.

HAMAS, siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme anlaşmalarına imza atan Arap ülkelerinden halklarının çıkarlarını göz önünde bulundurarak kararlarını gözden geçirmelerini, Kudüs ve Filistin konusunda üzerlerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmelerini istedi.

İsrail ve ABD dışişleri bakanları ile Mısır, Fas, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn dışişleri bakanlarının bugün (27 Mart Pazar) işgal altındaki Filistin topraklarının güneyindeki En-Nakab bölgesinde bir araya gelmeleri bekleniyor.

İşgalci İsrail medyası, toplantının Bi’r Es-Seb’a kentinin güneyindeki Sde Boker Kibbutzu’nda gerçekleştirileceğini bildirdi.



0 Yorum

Yorum Yaz