• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Hasan Demir: Devlet raporlarına göre temizliği ispatlanan Alparslan Hocanın tutukluluğu neden devam ediyor?

Hasan Demir: Devlet raporlarına göre temizliği ispatlanan Alparslan Hocanın tutukluluğu neden devam ediyor?

Furkan Vakfı eski genel başkanı Hasan Demir Alparslan Hoca hakkında “Devletin resmi kurumlarından verilen raporlara rağmen mahkemenin bu şekilde uzatılması ortada farklı bir niyetin olduğunu gösteriyor.” açıklamasında bulundu.

Hasan Demir: Devlet raporlarına göre temizliği ispatlanan Alparslan Hocanın tutukluluğu neden devam ediyor?
19 Ağu 2019 12:00:13

Alparslan Kuytul Hoca 19 ay önce terör örgütüne üye olmak suçlaması ile tutuklandı. Ancak dosya ilerleyen süreçlerde “Terör Dosyası” ve “Suç Örgütü Dosyası” olarak ikiye ayrıldı. Terör dosyasından 8 Kasım’da gerçekleşen ilk duruşmada tahliye edilen Alparslan Hocanın tutukluluğu “Suç Örgütü Dosyası” nedeniyle hala devam ediyor. “Suç örgütü” dosyasından da ilk duruşmada tahliye almasına rağmen siyaseten tekrar tutuklanan Alparslan Hocanın 22 Ağustos’ta bu dosyadan 3.duruşması gerçekleşecek.

Terör Dosyası ise Alparslan Hocanın terör örgütleri ile bağlantısının olmadığını bildiren Emniyet ve TEM raporlarına rağmen hala kapanmadı. Alparslan Hocanın raporlara rağmen hala terörle yargılanmasının arkasında farklı niyetlerin olduğunu geçtiğimiz yıl dile getiren Furkan Vakfı eski başkanı Hasan Demir “Hocaefendinin adının terörle anılması akla hayale sığmayacak şeylerdir. Hocaefendinin hayatı raporlarla ortadadır. Tutuklamanın ilk sebebi terör iddialarıydı ancak daha sonradan dosya terör dosyası ve suç örgütü dosyası olarak tefrik edildi. Hocaefendi terör suçlamasından tahliye edildiği halde tutukluluğu hala devam ediyor.” açıklamasında bulundu.



0 Yorum

Yorum Yaz