Hatay’da Öğretmenlerine Destek Veren Öğrencilere Disiplin Cezası

Görev yeri değiştirilen öğretmenleri için okul panosuna mesaj asan lise öğrencileri, “yasa dışı afiş” gerekçesiyle cezalandırıldı.

Eklenme Tarihi: 03 Ağu 2025
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 03 Ağu 2025
Osman Ötken Anadolu Lisesi

Hatay’ın Antakya ilçesindeki Osman Ötken Anadolu Lisesi'nde proje okulu uygulamasıyla görev yeri değiştirilen öğretmenlerine destek olmak isteyen üç öğrenciye disiplin cezası verildi.

Öğrenciler, okul panosuna astıkları yazılar nedeniyle "izinsiz ve yasa dışı afiş" iddiasıyla disiplin kuruluna sevk edildi. Kurul, üç gün okuldan uzaklaştırma kararı aldı. Panoda “Biz hocamızdan razıyız, siz değil misiniz?” ve “Öğrenci sorgular” gibi cümlelerin yer aldığı bildirildi.

Karar velilerinin tepkisini çekti. Veliler, öğrencilerin ifade özgürlüğünün kısıtlandığını savunarak disiplin cezasını hukuksuz bulduklarını belirtti.