Hükümetten af tasarısı ile ilgili açıklama

MHP'nin af tasarısına "uyuşturucu satıcılarına af getirileceği" gerekçesiyle tepki gösteren AKP'den, MHP ile varılan ittifak kararı sonrası dikkat çeken bir açıklama geldi. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, tasarının yerel seçimler sonrası gündeme geleceğini söyledi.

Hükümetten af tasarısı ile ilgili açıklama
26 Kas 2018 09:51:35

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, MHP’nin af teklifiyle ilgili “Adalet Bakanlığımız önemli çalışmalar yaptı. Seçime kadar Meclis’in gündemindeki yoğunluğu hesap ederek, af tasarısına seçimlerden sonra bakılır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Dün gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, AKP ile MHP arasındaki “Cumhur İttifakı”nın masada değil, 15 Temmuz’da meydanlarda kurulduğunu ifade ederek “Yerel seçimlerde ise tablo daha farklı. Bu nedenle belki de yerel seçim sürecinde yürüttüğümüz siyaseti ‘ittifak’ değil ‘işbirliği’ olarak değerlendirebiliriz” dedi.

Andımız tartışmasına değinen Kurtulmuş, “MHP, ‘andımız’ konusunda farklı tavır sergiledi. Bu da çok doğaldır. Kendi siyasi görüşüne, tabanının beklentisine göre hareket etti. AK Parti’de ise Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Bizim tek andımız İstiklal Marşımızdır’ diyerek tavrımızı ortaya koydu. Ancak, siyasi görüşlerdeki bu ayrılıklar, yerel seçimlerde işbirliğine engel değil” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, AKP’nin İstanbul ve Ankara’yı kaybetmesi durumunda “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”nden geri dönüş taleplerinin ortaya çıkacağı yorumlarını reddederek yerel seçim sonuçlarından sistem tartışması başlatılamayacağını belirtti.

MHP’nin af teklifiyle ilgili Adalet Bakanlığı’nın önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Kurtulmuş, “Seçime kadar Meclis’in takvimini ve gündemindeki yoğunluğu hesap ederek, af tasarısına seçimlerden sonra bakılır diye düşünüyorum” dedi.

   


0 Yorum

Yorum Yaz