İHH: Şehit ailelerine ödeme yapılmadı

İHH Hukuk Komisyonu Başkanı Gülden Dönmez, düşürülen Mavi Marmara davası ile alakalı sık sorulan sorulara cevap verdi. Dönmez, hükümetin işgalci İsrail'in lütuf adı altında verdiği paradan şehit ailelerine ödeme yapmadığını da belirtti.

Eklenme Tarihi: 17 Oca 2017
3 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 26 Eyl 2024
İHH: Şehit ailelerine ödeme yapılmadı

Gülden Sönmez'in Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Son günlerde Mavi Marmara ile ilgili gelen yoğun sorulara tek tek cevap vermekte zorlandığımdan yoğun sorulan bu sorulara açıklık getirelim:

1.Soru : Mavi Marmara davası tamamen kapandı mı?

1.Cevap: İstanbul’daki ceza davasının düşürülmesine dair gerekçeli karar yazıldı. :Mahkeme kararı mağdurlara tebliğ ettiğinde mağdurlar itiraz hakkını kullanabilecek.İstinaf Mahk,Anayasa Mahk, AIHM yolu açık

2.Soru : Yurtdışındaki davalar ne oldu?

2.Cevap: Yurtdışı davalarımız ile ilgili mücadeleye devam ediyoruz.Türkiye-İsrail anlaşması yurtdışı davaları da olumsuz etkilemiştir. Şehit Furkan Doğan’ın ABD’deki davası da düşürülmüştür

3.Soru : EN ÇOK SORULAN: İsrailin şehit yakınları için lütfettiği 20 Milyon USD ne oldu?

3.Cevap: Bu sorunun muhatabı biz değiliz Hükümettir. Şehit ailelerine bir ödeme yapılmamıştır. Bu nedenle 20 milyon USD’ın ne olduğu sorusunun muhatabı Adalet Bakanlığıdır.

4.Soru: Gazze Ablukası ile ilgili durum nedir?

4.Cevap: Gazze ablukasına karşı mücadeleyi de Filistin meselemizi de bırakmış değiliz. Gazze ablukası ölümcül sonuçlarıyla devam ediyor. Sadece geçen hafta 4 çocuk hayatını kaybetti.Gazzede halk çok zor durumda. Gazze Ablukasını kaldırma girişimlerimiz devam ediyor. Ayrıca mağdurlara insani yardım ulaştırmak için çalışıyoruz. Öte yandan Filistin işgali ve Gazze ablukası nedeniyle İsraile karşı mücadelemiz kesinlikle devam edecektir.