İngiltere'de Kabine Gazze İçin Acil Toplanacak

İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ın, yaz tatilindeki kabine üyelerini Gazze'deki insani krizi görüşmek üzere bu hafta olağanüstü toplantıya çağırdığı bildirildi. Hükümet kaynakları, artan gerilim ve sivillerin yaşadığı ağır koşullar nedeniyle acil bir strateji belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Eklenme Tarihi: 28 Tem 2025
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 28 Tem 2025
İngiltere'de Kabine Gazze İçin Acil Toplanacak

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan kaynaklar, Starmer'ın bu hafta kabine toplantısı düzenleyeceğini ve 1 Eylül'e kadar yaz tatilinde olan bakanların Gazze'deki krizi görüşmek üzere bir araya geleceğini aktardı.

Başbakanlık kaynakları, Starmer'ın, Filistin devletini tanıması yönünde artan baskıların ardından kabinesiyle Gazze'deki durumu görüşeceğini kaydetti.

Kaynaklar, İngiliz hükümetinin ilerleyen günlerde Orta Doğu'daki durumun çözümüne yardımcı olmak için atacağı adımları belirleyeceğini de ifade etti.

Başbakan Starmer'ın bugün İskoçya'da ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşmede de Gazze'deki durumu gündeme getirmesi öngörülüyor.