Irkçı Yahudiler El-Halil kentinde Filistinlilere saldırdı

Irkçı Yahudiler El-Halil kentinde Filistinlilere saldırdı
24 Ağu 2020 14:11:46

Bir grup ırkçı Yahudi yerleşimci, dün (23 Ağustos Pazar) gece işgal altındaki Batı Şeria’nın güneyinde yer alan El-Halil kentindeki Tel Rumeyda Mahallesi'nde Filistinli vatandaşlara saldırdı.

Bölgedeki görgü tanıkları, bir grup Yahudi yerleşimcinin işgalci İsrail askerleri korumasında Filistinlilere saldırdığını aktardı.

Tel Rumeyda Mahallesi'nde yaşayan Filistinliler, sürekli işgalci İsrail güçleri ve ırkçı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kalarak evlerinden ve yurtlarından uzaklaştırılmaya çalışılıyor.

El-Halil kentindeki Tel Rumeyda Mahallesi'nde 1050 kişiden oluşan toplam 210 Filistinli aile ve 35 kişiden oluşan 8 de Yahudi yerleşimci aile yaşıyor. Yahudi yerleşimciler, İsrail güçlerinin yoğun koruması altında bulunuyor.

2003’te işgalci İsrail, mahallenin giriş ve çıkışlarına onlarca kamera yerleştirerek mahalledeki hareketliliği 7/24 izleyebiliyor.

Siyonist İsrail güçleri, 2018’in Haziran ayında Tel Rumeyda Mahallesi'nde insanlık dışı bir uygulama gerçekleştirdi. Kontrol noktası kurduğunu iddia ederek arama bahanesiyle Filistinlilerin kıyafetlerini zorla çıkarttıran işgal kuvvetleri, vatandaşları yarı çıplak şekilde evlerine göndermişti. 



0 Yorum

Yorum Yaz