İşgal Güçleri Filistinli Vatandaşlara Saldırdı

Dün (22 Nisan Çarşamba) akşam saatlerinde Ramallah kentinin kuzey batısındaki Ümmü Safa Köyü'nde işgal güçleri ve Filistinli vatandaşlar arasında çatışmalar başladı.

İşgal Güçleri Filistinli Vatandaşlara Saldırdı
23 Nis 2020 12:36:49

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre, işgal güçlerinin köye baskın düzenlediğini ve köyün doğu ve batı girişlerinin yakınındaki gençlere ses ve gaz bombaları fırlattığını bildirdi. 

Nablus’un doğusundaki Kasra kasabasında gençler ve işgal güçleri arasında başlanan çatışmalar belediye tarafından açılan doğu girişinin tekrar kapanması üzerine durdu.  

Kasra kasabası, vatandaşların topraklarını kontrol etmek ve kasabayı çevreleyen yerleşimleri (Macdalim, Eyş Kudeşh, Kedah, Ali Ain) genişletmek amacıyla yerleşimciler ve işgal güçleri tarafından ardı kesilmeyen saldırı ve baskınlara maruz kalmakta. 

İsrail, 1967’den bu yana işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimleri inşa etmeye devam ediyor ve bu zaman zarfında iktidara gelen hükümetler, yerleşim yerlerini genişletme politikalarını sürdürüyor. 



0 Yorum

Yorum Yaz