• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • İşgal Yönetimi Ateş Saçtı! Büyük Dönüş'ün Cuma Gösterilerinde 69 Filistinli Yaralandı

İşgal Yönetimi Ateş Saçtı! Büyük Dönüş'ün Cuma Gösterilerinde 69 Filistinli Yaralandı

Siyonist işgal rejiminin, Gazze Şeridi'nin doğusunda gerçekleştirilen Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü 82'nci Cuma gösterilerine ateş açması sonucu 69 Filistinli Müslüman yaralandı.

İşgal Yönetimi Ateş Saçtı! Büyük Dönüş'ün Cuma Gösterilerinde 69 Filistinli Yaralandı
09 Kas 2019 18:50:37

Binlerce Filistinlinin dün ikindi saatlerinde "Devam ediyoruz" sloganıyla düzenlenen gösterilere katılmak üzere Gazze Şeridi'nin doğusunda sınıra yakın bölgelerde belirlenen gösteri alanlarına akın etti.


Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, barışçıl gösteriler devam etmekte iken, terör devleti siyonist rejim askerleri tarafından Filistinli göstericilerin üzerine ateş açılması sonu 69 kişinin yaralandığı belirtildi.


Gazze halkı 30 Mart 2018'den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.


Gazze Şeridi'nin 5 vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgalci siyonistler de sınır hattındaki siperlerden ve gözetleme kulelerinden silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.


Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin başladığı günden bu yana işgalci siyonistlerin göstericilere ateş açması sonucu 328 kişi şehid oldu ve 500'ü ağır 31 bin kişi de yaralandı. İşgal rejiminin şehidlerden 15'inin naaşlarını elinde tuttuğu ve henüz ailelerine teslim etmediği belirtildi.



0 Yorum

Yorum Yaz