İşgalciler, Mescid-i Aksa'nın altına yeni bir tünel kazdı

Yahudiler tarafından Mescid-i Aksa'nın altına kazılan yeni bir tünelin olduğu ortaya çıktı.

İşgalciler, Mescid-i Aksa'nın altına yeni bir tünel kazdı
14 Haz 2020 14:20:57

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre yerel basın kaynakları Mescid-i Aksa'nın Mağribliler Kapısı'nın ve yahudiler tarafından Ağlama Duvarı olarak adlandırılan Burak Duvarı'nın altında yahudilerin yeni bir tünel kazdıklarının ortaya çıkarıldığını bildirdi. Bu tünelin önümüzdeki Temmuz ayında resmi olarak açıklanacağı belirtildi. 

Yahudi işgaline ait Tepeler Gençliği olarak isimlendirilen ve çalışmalarında da siyonistlerin Heykel cemaatlerine destek veren web sitesi birkaç dakikalık bir video yayınladıktan sonra kaldırdı. Bu videonun tünelin kazılmasını ve yahudi işgalcilerden birçok kişinin tünel çalışmalarına katılmasını gösterdiği ifade edildi. Videoda çalışmalara katılan işgalcilerin toprak taşıdıkları, tünel malzemelerini birbirlerine aktardıkları ve sevinç ve neşe içinde birbirlerinin fotoğraflarını çektikleri görülüyordu. 

Kaldırılan videoda aynı zamanda kazılan tünelin, Vadi Hulva'daki Ziyaretçiler Merkezi'nin ve Mescid-i Aksa'nın güney duvarına bitişik Emevi Sarayları'nın altından geçtikten sonra yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa baskınlarında en çok kullandıkları ve Mervani Mescidi'ne dışarıdan bağlanan Mağribliler Kapısı'nın altına denk geldiği anlaşılıyordu.

Kayıtlardan aynı zamanda yapılan kazıların ve tünellerin bir kısmının eski su kanallarına denk geldiği, bunların genişletildiği ve yeni yollar açıldığı, aynı zamanda uzmanların belirttiğine göre kayaların eritilmesinde de bazı kimyasal maddelerin kullanıldığının anlaşıldığı belirtildi. 



0 Yorum

Yorum Yaz