İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter evlerin arasına düştü! Şehitler var

İstanbul Sancaktepe'de eğitim uçuşu için kalktığı öğrenilen askeri helikopter arızalanarak binaların arasına düştü. 4 asker şehit oldu, 1 asker ise yaralı. İtfaiye ve polis ekipleri bölgeye intikal etti. Milli Savunma Bakanı Akar, askeri helikopterin düştüğü Sancaktepe'de incelemelerde bulundu.

İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter evlerin arasına düştü! Şehitler var
26 Kas 2018 12:49:18

Arızalanan askeri helikopter boş alana inişi sırasında Askari Havalimanı'na yakın Sancaktepe Topçular caddesi, Fırtına sokaktaki 4 katlı binaya çarparak binaların arasına düştü. Yaşanan acı olay sonrası 4 asker şehit oldu. 1 asker ise ağır yaralı.Bölgeye çok sayıda polis ekibi ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

UH-1 tipi askeri helikopterin eğitim uçuşu için Samandra'dan saat 10:32'de havalandığı ve yine Samandra'ya iniş yapacaktı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem kazayla ilgili şunları söyledi:

Burada kara havacılık alayı var. Eğitim uçuşları yapılıyor. Askeri alana yakın bir alanda, bir apartmanın yan bahçesine helikopter düşüyor. Şehitlerimiz var, yaralılar var. Olayla ilgili incelemelerimiz devam etmektedir.

Valilikten açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, helikopterin düşmesiyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Sancaktepe İlçemiz Sarıgazi Mahallesi Fırtına sokakta bugün saat 11.00 sıralarında henüz tespit edilemeyen bir nedenle Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı ve eğitim uçuşu yapan bir askeri helikopterimiz düşmüştür. Kaza neticesinde askeri personelimizden 4 şehidimiz ve 1 yaralımız var. Olay yerinde sivil vatandaşlarımızın yaralandığına ilişkin herhangi bir bilgi yoktur. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralımıza acil şifalar diliyoruz. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumunda yaptığı konuşmada "Helikopter kazasında kaybettiğimiz askerlerimize Allahtan rahmet yaralı askerimize rabbimden şifalar diliyorum ve şehitlerimizin ailelerine Türk Silahlı Kuvvetlerimize milletimize başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum. Rabbim milletimizi ve özellikle askerimiz her türlü kazadan afetten beladan korusun niyazında bulunuyorum" dedi. 



0 Yorum

Yorum Yaz