İstanbul’da Hukuksuzca Gözaltına Alınanlar Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu!

İstanbul’da özgürlük simgeli atkı takmaları sebep gösterilerek gözaltına alınan ve çeşitli hukuksuzluklarla mağdur edilen iki bayan, dehşete düşüren polis muamelesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İstanbul’da Hukuksuzca Gözaltına Alınanlar Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu!
01 Kas 2018 20:59:25

HUKUKSUZCA GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

22 Ekim Pazar günü aralarında 18 çocuğun da olduğu 79 kişi özgürlük simgeli atkı takmaları sebebiyle emniyetin zorba muamelelerine maruz kalarak gözaltına alınmıştı.

Saatlerce sahil kenarında soğukta bekletildikten sonra emniyetin önünde de yaklaşık 6 saat zırhlı araçta bekletildikleri dair görüntüler ortaya çıkmıştı.

Aralarında çoğunluğu 0-5 yaş arası olan 18 çocuğun olmasına rağmen haklı bir gerekçe olmaksızın 6 saat boyunca zırhlı bir aracın içinde bekletildikleri görüntü sosyal medyada büyük tepki toplayarak Türkiye gündemine oturmuştu.

Gözaltına alınan bayanlardan 2 kişi ise maruz kaldıkları çağ dışı polis muamelesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Mağdurlar, polis memurlarına 1-Kisi hak ve Hürriyetlerinden yoksun kılma suçu açısından, 2- cebir suçu açısından, 3- inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılması engelleme suçu açısından 4- görevi kötüye kullanma açısından, 5- hakaret suçu açısından olmak üzere 5 hususta suç duyurusunda bulundu.

İşte o suç duyurusu;



0 Yorum

Yorum Yaz