Koronavirüs kıyamet alametleri arasında sayılabilir mi?

Alparslan Kuytul Hoca, tefsir dersi sonrasında kendisine yöneltilen soru üzerine Koronavirüsün kıyamet alametleri arasında sayılıp sayılamayacağı hakkında konuştu.

Koronavirüs kıyamet alametleri arasında sayılabilir mi?
24 Şub 2020 12:48:17

Alparslan Kuytul Hoca cuma tefsir dersi ardından izleyenlerden gelen soruları yanıtladı.

"Corona virüsü kıyamet alametlerinden biri olabilir mi yoksa biyolojik bir savaş mıdır?" sorusunu yanıtlayan Alparslan Hoca, Koronavirüsün kıyamet alameti olmadığını, biyolojik savaş hususunda ise konunun uzmanı olmadığını belirtti.

Böyle bir kıyamet alametinin hadislerde geçmediğini söyleyen Alparslan Hoca, tarihte birçok virüsün binlerce insanın ölümüne sebep olduğunu belirtti.

Alparslan Hoca'nın soruya verdiği cevap şu şekilde;

KIYAMET ALÂMETİ DEĞİL


"Kıyamet alametlerinden değil ama biyolojik savaş mıdır, onu bilemem. O benim işim değil. Kasten laboratuvarlarda üretilmişse evet, o zaman biyolojik bir savaştır. Kim yapmış olabilir? Bilemem ama büyük ihtimalle Amerika'dır. Ama bunun için tam bir delil lazım. Amerika bile olsa, kimseye iftira atamayız. 


Böyle bir kıyamet alameti hadislerde geçmiyor. Dolayısıyla böyle bir şey söyleyemeyiz. Tarih boyunca buna benzer birçok virüs; insan ölümlerine sebebiyet verdi. Eskiden Veba vardı. O zaman daha çaresi bulunmamıştı ve bir şehri yok ediyordu. Kıyamet alameti miydi? Böyle her şeyi kıyamet alameti olarak değerlendirmek; dine yeni bir şeyler ilave etmek olur. Bid’at bir görüş olur. Hangi hadise dayanarak buna kıyamet alameti diyeceğiz. Böyle bir hadis yok. O zaman ne olmuş oluyor? Sen dine bir şeyler ilave etmiş oluyorsun. “Bir kıyamet alameti de benden der gibi, o zaman yarın da bir başka şey için başkası bu da kıyamet alameti der” çıkar.
Bu şekilde kıyamet alametleri belirlenemez. Bununla ilgili Kur'an ve sünnete bakılması gerekir. Böyle bir kıyamet alameti; Kur'an ve sünnette mevcut değildir.








1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Osman kaya 20 Mar 2020 12:54:30

    Kamu isdidadi tesekkurleri kitler alt işverenler kadro istiyoruz başkanım bize de kadro verin sendikaya üyeleri hak iş sendikası başkanım kadrolu toplu iş sözleşmesi istiyoruz alt işverenler kadro istiyoruz


Yorum Yaz