Kur'an Hocasına Çirkin Muamele

Kur'an dersi verdiği için 2004 yılında gözaltına alınan ve hakkında dava açılan 4 çocuk annesi kadın, hakkındaki dava mahkûmiyetle sonuçlanınca, akşam saatlerinde evinin kapısı koçbaşıyla kırılarak gözaltına alındıktan sonra cezaevine götürüldü.

Kur'an Hocasına Çirkin Muamele
21 Kas 2017 14:12:56

İLKHA'nın haberine göre Diyarbakır'da camide Kur'an-ı Kerim dersi verdiği için 2004 yılında gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 3'ü kız biri erkek olmak üzere 4 çocuk annesi ve aynı zamanda engelli olan kadın, bugün akşam saatlerinde yapılan baskında, koçbaşıyla evinin kapısı kırılarak çocuklarının gözleri önünde gözaltına alındı. A.O. isimli Kur'an öğreticisi kadının daha sonra Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevine götürüldüğü öğrenildi.

Diyarbakır'da bu akşam 90'lı yılları hatırlatan bir olay yaşandı. Camide Kur'an-ı Kerim dersi verdiği için yargılandığı davada hüküm giyen engelli kadının evine koçbaşı kullanılarak ve onlarca özel harekat polisinin katılımıyla bir baskın düzenlendi.

Edinilen bilgilere göre, baskında kadın ve evdeki kız çocukları yere yatırılarak rencide edildi. Evin içine postallarıyla gire özel harekat polislerinin, kız çocukların başlarını örtmelerine dahi izin vermedikleri ve hakaretler savurdukları belirtildi. Baskın anında ve evde yapılan aramada mahalle muhtarını dahi çağırma gereği duymayan polis, hakkında tutukluma kararı verilen cami müdavimi, Kur'an hocası kadını gözaltına aldı. Sonrasında ise Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevine götürdü.

Vicdanları yaralayan olaya ilişkin konuşan A.O.'nun avukatı Mirhan Özbekli, müvekkilinin insanlığa sığmayacak bir şekilde tutuklandığını söyledi ve şunları ekledi:

"Bu akşam saatlerinde engelli olan müvekkilimin evine onlarca özel harekat polisinin katılımıyla baskın düzenlendi. Baskında müvekkilimin evinin kapısı koçbaşıyla kırılmak suretiyle ve postallarla içeri girildi. Baskında müvekkilimin kız çocukları yere yatırıldı, evin içi dağıtıldı. Daha sonra müvekkilim gözaltına alınarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevine götürüldü."

Müvekkilinin sadece İslami kimliğinden dolayı cezalandırıldığını vurgulayan Özbekli, "Müvekkilim 2004'te cami çalışmalarından dolayı, yani Kur'an-ı Kerim dersi verdiği için gözaltına alınmış daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Dava sürecinin sonunda müvekkilim hakkında mahkûmiyet kararı verildi. Temyizde olan dava hakkında Yargıtay mahkûmiyet kararını onaylamış. Evet, sırf cami çalışmalarından dolayı, Kur'an dersi verdiğinden dolayı." dedi.

Özbekli, "Şu anda binlerce, on binlerce hükümlü var dışarıda, ama devlet gidip almıyor. Çünkü cezaevlerinde yer yok. Bu hukuksuzluk ise bilinçli ve adeta zevk alınarak yapıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının özel talimatı ve çalışmasıyla tüm bunlar yapıldı. Ankara'daki yetkililer de bu durumdan haberdar olabilir. Bu vicdanları yaralayan olay kabul edilir gibi değildir." ifadelerini kullandı.

"Kamuoyu, İslami kimliklerinden dolayı cezaevinde bulunan 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru mahkûmların serbest bırakılmalarını beklerken, böyle bir hukuksuzluk kabul edilemez." diyen Özbekli, yetkililere bu hukuksuzluğu durdurmaları çağrısında bulundu.

Kur'an Öğretimi Yasakmış! 1940'ları Yaşıyoruz

Hatırlanacağı üzere Furkan Vakfı'nın Seyhan temsilciliğini denetlemek için gelen bazı yetkililer Kur'an seslerini duyunca "Kur'an eğitimi veriliyor" denilerek zabıt tutmuştu. Alparslan Kuytul Hocaefendi ise bu skandal olay üzerine "1940'ları yaşıyoruz" yorumunda bulunmuştu. 

Alparslan Kuytul Hocaefendi Kur'an öğretiminin yasaklanması kanununun İsmet İnönü zamanında çıkarıldığını belirterek hükümete "Dindar Nesli 49 Yılının Kanunuyla Mı Yetiştireceksiniz!" sorusunu sormuştu. 

Haberin tamamına bakmak için tıklayınız

Kimsenin Kur’an Öğretme Hakkı Yokmuş!      


0 Yorum

Yorum Yaz