Kuytul Ailesine Mahkeme Üstüne Mahkeme!

Alparslan Kuytul Hoca ve ailesine üst üsten açılan mahkemeler bitmek bilmiyor. Skandal mahkeme gerekçeleri ise akıllara durgunluk vermeye devam ediyor..

Kuytul Ailesine Mahkeme Üstüne Mahkeme!
09 Eki 2019 13:30:01

Her kesimden mazluma verdiği destekle tanınan Alparslan Kuytul Hoca, 8 Şubat 2018 tarihinden itibaren tutuklu.

20 aylık haksız tutukluluğu süresince çıkarıldığı iki farklı mahkemeden de ilk celsede tahliye aldı hatta serbest bırakıldı. Tahliye olduktan saatler sonra siyaseten tekrar tutuklanan Alparslan Hoca hakkında 9 ayrı mahkeme, eşi Semra Kuytul hakkında 9 mahkeme ve reşit olmayan iki çocuğu hakkında da ayrı ayrı birer mahkeme açıldı.

Avukatı aracılığıyla gönderdiği bir mesajında bu duruma tepkisini gösteren Alparslan Hoca, "Sadece doğruları konuşup mazlumları savunduğum için 9 mahkeme bana, benim hakkımı meşru yollarla savunmaya çalıştığı için 9 mahkeme de eşime açtılar. Babalarına özgürlük taleplerini göstermek istedikleri bir fotoğraf karesi sebebiyle 1 mahkeme de yaşları 15-16 olan kızlarıma açtılar." dedi.

Bir yılı aşkın süredir özgürlük yürüşleri ve Adalet bekleyişleri bu hukuksuz uygulamalara dikkat çekmek isteyen Semra Kuytul Hocahanım'ın 10 Ekim'de bir duruşması daha var.


Çocuklarının ise babaları adına özgürlük talebiyle adalete vurgu yapan bazı pankartlarla resim çektirdileri gerekçesiyle 17 Ekim'de Adana Merkez Adliyesinde duruşmaları görülecek.

İlettiği mesajda, talebelerine kesilen para cezalarına da değinen Alparslan Hoca, "Anayasal haklarını kullanmak suretiyle meşru daireler içinde bana destek veren talebe ve sevenlerimden yüzlerce kişiye onlarca mahkeme açıldı. Talebelerimden bana destek olmak için duruşma günü Adliye önüne gelip dava sonucunu beklemek isteyen yüzlerce kişiye 320 TL para cezası kesildi. O gün sanık olarak yargılandığı için duruşmaya gelenlere ve ailelerine bile 320 TL para cezası yazıldı. Hatta benim kızıma bile kızım kendisini tanıttığı halde Adliye önüne geldiği için para cezası yazıldı.

Mahkeme önünde bana destek vermek isteyen yüzlerce kişiyi gruplar halinde emniyete ifadeye çağırıp yıldırmaya, korkutmaya çalışıyorlar. GBT kontrolü adı altında kimlikler isteniyor fakat sonrasında bu kişiler hakkında soruşturma açılıyor. Hatta mahkeme önünde beklediği sadece kamera kaydından tespit edilen kişiler hiçbir suç işlemedikleri halde para cezası kesilmesinin yanı sıra birde emniyete ifadeye çağrılıyor.

Daha önce de bir vesile ile ifade ettiğim gibi; önceleri hukuk devleti denince hukuka göre idare edilen ve hukuka göre hüküm veren devlet anlıyorduk. Yanlış anlamışız! Meğer hukuk devleti; hukukun sopa gibi kullanıldığı (!), muhaliflerin hukuk yolu ile susturulduğu (!), yolsuzluk ve haksızlıkların hukuka uydurularak yapıldığı (!), zulmün hukuk yolu ile işlendiği (!) ve hukuksuzlukların hukukçulara yaptırıldığı (!) devlet demekmiş!

Hem hukuk devleti diyorlar hem de anayasayla güvence altına alınan ifade hürriyetini engelliyorlar" dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz