Marifet Derneğinden Açıklama

Marifet Derneği, inşaatını yaptıkları Mahmud Efendi Camii'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi tarafından 'Ya çalışmayı durdurursunuz ya da caminin girişini yıkarız.' dendiğini söyleyerek cami inşaatını durdurduklarını açıkladı.

Marifet Derneğinden Açıklama
08 Mar 2017 09:20:42

Marifet Derneği'nden yapılan açıklama:

KAMUOYUNA DUYURU!

İslam’a, Müslümanlara, vatanına ve devletine sayısız hizmetleri olan Mahmud Efendi Hazretlerini görmek için Çavuşbaşı’ndaki ikametgâhına her gün yüzlerce, binlerce insanın akın ettiği herkesin malumudur.

Mahmud Efendi Hazretleri’nin hizmetkârları olarak ziyaretçilerin rahat etmesi ve ibadetlerini eda etmeleri için Mahmud Efendi Camii Şerifini inşa ediyorduk. Lambaların takılması, halıların serilmesi, gibi bazı ince işlerin tamamlanmasıyla tahminen bir buçuk ay içerisinde Camii Şerifi ibadete açmayı planlıyorduk.
Lakin gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gerekse Beykoz Belediyesi tarafından gelen baskılar, ‘Ya çalışmayı durdurursunuz ya da caminin girişini yıkarız.’ denmesi ve geceli-gündüzlü zabıta nöbetleri neticesinde bütün çalışmaları durdurmak zorunda kaldık.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



0 Yorum

Yorum Yaz