MetroPOLL'den fatura anketi! İşte sonuçlar...

MetroPOLL Araştırma'nın Mart 2022 anketinin sonuçlarına göre toplumun sadece yüzde 23.9'u faturalarını ödeyebilirken elektrik ve doğal gaz faturalarını ödeyemediğini söyleyenlerin yüzdesi ise 18.6 oldu.

MetroPOLL'den fatura anketi! İşte sonuçlar...
23 Nis 2022 16:56:12

MetroPOLL Araştırma tarafından yapılan "Türkiye’nin Nabzı Mart 2022" anketinin sonuçlarını Başkan Özer Sencar, Twitter hesabından paylaştı. Anket sonucuna göre toplumun 5'te birinin elektrik ve doğal gaz faturalarını ödeyemediğini ifade eden Sencar "Seçmenlerin yaklaşık beşte biri elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemiyor. Ödeyebilenlerin de büyük kısmı çok zorlandığını söylüyor" sözleri ile anket sonucunu paylaştı.

met.jpg

SEÇMENLERİN YAKLAŞIK BEŞTE BİRİ FATURALARINI ÖDEYEMİYOR

Anket sonucuna göre elektrik ve doğal gaz faturalarını "ödeyemediğini" söyleyen yurttaşlar yüzde 18,6, "ödeyebiliyorum ama zorlanıyorum" diyenler yüzde 57, "ödeyebiliyorum" diyenler ise sadece yüzde 23.9.

Şubat 2022'den Mart 2022'ye kadar faturalarımı "ödeyemiyorum" diyen yurttaş yüzdesi yüzde 4.2'lik artış gösterirken "ödeyebiliyorum" diyenlerin sayısı ise yüzde 2,9 azaldı.



0 Yorum

Yorum Yaz