Öğrenci Evlerine Yapılan Hukuksuzluk Aylar Sonra Son Buldu!

5 Nisan 2018’de Furkan Vakfına ait yurt gibi gösterilerek mühürlenen öğrenci evleri valiliğin kararıyla “evleriniz yurt değilmiş” denilerek mühürleri kırıldı. Öğrenci ve aileler ise yapılan hatadan dönülmesinden ötürü mutlu olsalar da yaşadıkları zulmü unutmayacaklarını ifade etti. İşte ayrıntılar;

Öğrenci Evlerine Yapılan Hukuksuzluk Aylar Sonra Son Buldu!
04 Ara 2018 15:13:15

8 ay önce 5 Nisan 2018’de Adana’da aralarında iki aile evinin de olduğu 17 ev Furkan Vakfına ait yurt iddiasıyla mühürlenmiş, sınav haftasında eğitim ve öğrenimleri devam eden öğrenciler olumsuz hava şartlarında sokağa atılmıştı. Ayrıca çocukları bulunan iki aile de bu hukuksuzluğa maruz kalarak evlerinden olmuş çocuklarıyla sokağa atılmışlardı.

Furkan Vakfı ile sadece gönül bağı olmalarından ötürü sokağa atılan onlarca kişi ise 50 gün boyunca evlerinin önünde nöbet beklemiş adaleti aramıştı. Bu süre zarfında yetkili makamlara defalarca dilekçe yazan mağdur aile ve öğrenciler olumlu bir cevap alamamış gittikleri her kapı yüzlerine kapanmıştı.
Sokağa atılan genç kız ve erkek öğrencilerin sokakta kalmalarına razı olmayan Furkan gönüllüleri evlerini açmışlardı.

28 Şubat’ı hatırlatan bu hukuksuzluk ise sosyal medyada Türkiye gündemini sarsmış birçok duyarlı kişi ve milletvekillerince gündeme taşınmış sert bir dille kınanmıştı.

Türkiye gündemine oturan bu haksızlığın üzerinden 8 ay geçtikten sonra Adana Valiliği evlerin yurt kapsamında olmadığı ve yurt kapsamına girdirilecek bir delil de bulunamaması sebebiyle mühürlerin kırılmasına karar verdi.

İlgili haber;

Öğrenci Evleri Furkan Vakfı’na Ait Yurt Gibi Gösterilerek Mühürlendi!


0 Yorum

Yorum Yaz