OHAL Bir Kez Daha Uzatılıyor!

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Bekir Bozdağ, 19 Ocak'ta süresi dolacak Olağanüstü Hal'in bir defa daha uzatılacağını söyledi.

OHAL Bir Kez Daha Uzatılıyor!
08 Oca 2018 16:40:05

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Bekir Bozdağ, Olağanüstü Hal'in bir defa daha uzatılacağını söyledi.

Öte yandan açıklamalarına devam eden Bozdağ, ön lisans mezunlarıyla ilgili çıkan kısa dönem askerlik haberlerini yalanladı.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ, "Önümüzdeki MGK'nın gündeminde muhtemelen yer alacak ve arkasından toplanan Bakanlar Kurulu, OHAL'in uzatılmasına karar verecek. Bu da parlamentoda görüşüldükten sonra yürürlüğe girecektir" dedi.

BAHÇELİ MEMNUNİYETİ

Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları ile ilgili "2019 adaylığında Sayın Cumhurbaşkanımızı destekleme konusundaki açıklaması bizim açımızdan memnuniyet vericidir'' diyerek şöyle devam etti: ''MHP’nin kendi kararı, biz saygı duyarız. AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’dır. MHP, Yenikapı ruhuna sonuna kadar sahip çıkıyor. Tabii ittifak konusunda neler olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.''


'MOR BEYİN' KURBANLARININ İŞE İADESİ İÇİN YENİ KHK

Bozdağ, 'Mor Beyin yazılımı' ile ilgili de "Sırf bu tuzak nedeniyle Bylock'a yönlendirilmiş olup sadece Bylock kullanıcısı gibi göründüğü için görevinden uzaklaştırılmış olanların iadesi yapılacaktır" diye konuşarak yeni KHK'ye işaret etti:

KAMUDAN 2138 KİŞİ

''Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın ByLock'a yönlendirilmiş bulunan kişiler hakkında eğer bunlardan kamudan ihraçlar varsa KHK ile görevlerine iadesi konusunda talimatları oldu. Tek tek bunlar incelendi. Kamu görevinden atılmış olanlar 2 bin 138 kişi. Bunlarla ilgili bakanlıklar diğer kurumlar sırf bu tuzak nedeniyle ByLock'a yönlendirilmiş olup görevinden uzaklaştırılmış olanların iadesi yapılacaktır. Şu anda kurumlarımız bize bunlarla ilgili çalışmalarını iletiyorlar. İki kurum kaldı inşallah yakında bu KHK çıkacaktır."

İlgili haber;

Alparslan Kuytul: Hani Mağdur Yoktu?

Alparslan Kuytul Hocaefendi Yine Haklı Çıktı!

KISA DÖNEM ASKERLİK YOK

''Hükümetimizin gündeminde ön lisans mezunları için kısa dönem askerlik çalışması yoktur'' bilgisini veren Bozdağ, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra Yunanistan'a firar eden 8 askerden biri olan Süleyman Özkaynakçı'nın iltica talebinin kabul edilmesi üzerine Yunan hükümetinin yaptığı itirazın Atina İstinaf Mahkemesi'nde kabul edilmesi ve yürütmeyi durdurma kararı alınmasını şöyle değerlendirdi:

İADELERİNİ BEKLİYORUZ

Kararı memnuniyetle karşılıyor ve firari askerlerin Türkiye'ye iadesini bekliyoruz. Yunanistan'dan 8 darbecinin ivedilikle iadesini beklediğimizi bir kez daha ifade etmek isteriz.

Etiketler:   Askerliik


0 Yorum

Yorum Yaz