Öncü Nesil ‘Özgürlük Adına’ Geceyi Dışarda Geçirdi

Rahip Brunson tahliyesi üzerine 9 aydır haksız şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri düzenledikleri dev özgürlük konvoyunun ardından Adana/Sabancı Merkez Cami'nde tepkilerini göstermek için toplandı!

Eklenme Tarihi: 12 Eki 2018
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 26 Eyl 2024
Öncü Nesil ‘Özgürlük Adına’ Geceyi Dışarda Geçirdi

Bugün gerçekleşen Rahip Brunson davası hakkında ellerinde ajan olduğuna dair belgeler olduğu iddia edilmesine rağmen mahkeme sonucu 3 yıl 15 gün olarak belirlenmiş, ancak rahibin tutukluluk süreci göz önünde bulundurularak kendisinin tahliyesine karar verilmişti.

30 ocak itibariyle hakkında hiç bir suçlama bulunmamasına rağmen 246 gündür tecrit altında tutulan, üstelik tutuklanmasına sebep olarak gösterilen iddialarin MİT eliyle bir bir aklandığı ortaya konulan Alpaslan Kuytul Hocaefendi hala terörist muamelesi görmeye devam etmekte.

Furkan Gönüllüleri ; Rahibin tahliyesini çifte standart olarak gördüklerini, buna tepki olarak da geceyi sokakta geçireceklerini ve Alparslan Kuytul Hocaefendi serbest bırakılana kadar da mücadelelerine devam edeceklerini bildirdiler.