Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da alıkonulan Filistinli öğrencilere ilişkin bilgi verildi.
Alıkonulanlar arasında lise bitirme sınavlarının başlamasından bu yana alıkonulan 4 öğrencinin de bulunduğu ve bu öğrencilerden biri hakkında 6 aylık idari gözaltı kararı verildiği belirtildi.
Lise bitirme sınavları döneminde alıkonulan 4 öğrencinin mezun olmalarının engellendiği vurgulandı.
Öğrencilerden birinin idari gözaltına sevk edildiği, bir diğerinin ise gözaltına alınmadan önce yaralandığı bilgisine yer verilen açıklamada, siyonist rejimin farklı eğitim kademelerindeki Filistinli öğrencileri sistematik olarak hedef aldığına işaret edildi.
Açıklamada ayrıca, "İşgalci israil makamları, Gazze Şeridi'ne yönelik savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, on binlerce Filistinliyi hedef alan geniş çaplı operasyonlar kapsamında öğrencilere yönelik gözaltıları artırdı. Lise son sınıf öğrencilerinin eğitim sürecini, eziyet ve sınavlardan mahrum bırakma aşamasına dönüştürdü." denildi.
İşgal hapishanelerinde aralarında çocukların ve öğrencilerin de bulunduğu esirlere yönelik işkence, aşağılama ve eziyet politikaları uyguladığı bilgisine yer verilen açıklamada, uluslararası insan hakları örgütleri ve Birleşmiş Milletlere "Filistinli öğrencilerin hedef alınmasını durdurmak, eğitim haklarını güvence altına almak ve onları ihlallerden korumak için acilen müdahale etme" çağrısı yapıldı.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de Filistinlilere yönelik alıkoyma, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.
Filistin resmi verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana işgal ordusu ve Filistin topraklarını gasbeden siyonistlerin saldırılarında Batı Şeria'da 1173 Filistinli şehit oldu, 12 bin 666 kişi yaralandı, 23 bin kişi alıkonuldu, 33 bin kişi ise yerinden edildi.