RTÜK 'ten " Ben aşı yaptırmam , diyenler birer vatan haini" sözüne para cezası

RTÜK , Prof. Dr. Bingür Sönmez'in katıldığı televizyon kanalına para cezası uyguladı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu "Ben aşı yaptırmam , diyenler birer vatan haini" sözünün eleştiri sınırlarını aştığına karar verdi.

RTÜK 'ten " Ben aşı yaptırmam , diyenler birer vatan haini" sözüne para cezası
30 Ara 2020 16:19:11

RTÜK gerçekleştirdiği toplantıda öncelikle aşı ile ilgili FOX Tv nin yayını hakkındaki raporu görüştü.

bingür sönmez

 Ünlü kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, 27 Aralık tarihinde 'İlker Karagöz ile Çalar Saat Hafta Sonu' programına katılmıştı. Birtakım sebeplerle koronavirüs aşısına karşı tereddütleri olan kişileri ağır bir dille eleştirerek, "Ben aşıyı yaptırmam' diyenler birer vatan haini, onlara kız bile vermeyeceğiz, resmî dairelere bile giremeyecekler, okullara gidemeyecekler. Nasıl sokağa çıkma yasağının kuralları var. Aşıda da kural koyacağız, toplu taşımadan faydalanamayacaklar" açıklamasını yapmıştı.

Bu yayına dair hazırlanan uzman raporunda, yayındaki ifadelerin aşılamanın yaygınlaşmasına ve bu konuda tereddüdü bulunan kişilerin ikna edilmesine katkı sunmayacağı gibi eleştiri sınırlarını aştığı tespitinde bulunuldu.

Sönmez'in aşı yaptırmak istemeyenlere söyledikleri için idari para cezası 


Üst Kurul kanunda yer alan  'Yayın hizmetleri, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez' maddesinin ihlali edilmesini gerekçe göstererek FOX Tv'ye idari para cezası uygulanması kararına vardı.



0 Yorum

Yorum Yaz