Rusya: IŞİD'i vuracağız ama ABD engelliyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Esad rejimi güçlerinin IŞİD'e yönelik eylemlerini ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin engellediğini söyledi.

Rusya: IŞİD'i vuracağız ama ABD engelliyor
16 Kas 2017 13:46:23

ABD destekli PYD'nin Rakka'dan IŞİD mensuplarını güvenli bir şekilde tahliye ettiğine dair görüntüler halen tartışılırken, Rusya'dan yeni bir iddia geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD öncülüğündeki uluslarararası koalisyonu Rusya ve Suriye ordularının IŞİD'e yönelik eylemlerini engellediğini söyledi.

Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, ABD'nin çok sayıda IŞİD militanının Rakka'dan tahliye edilmesini sağladığına dair haberleri için "ABD ve IŞİD arasında bir anlaşma olduğunu söyleyemem. Biz olgulara göre değerlendirme yapıyoruz. Anlaşma yapıldığı yönünde bir kanıt yok ancak militanların zarar görmeden tahliye edilmesi sahadaki duruma etki etti. Dolayısıyla bunu araştırmalıyız. Washington'dan bu konuda bir talepte bulunduk" dedi.

Öte yandan Lavrov, ABD'nin Suriye'deki askeri varlığının meşru olduğu konusunda Washington'dan gelen açıklamaları eleştirdi. Dışişleri Bakanı, ABD'nin Suriye'deki askeri varlığının BM Güvenlik Konseyi kararına göre meşru olduğunu belirten ABD Savunma Bakanlığı açıklamasının absürd olduğunu ifade etti. Konunun ilginç bir hal aldığını kaydeden Lavrov, "Hemen ABD Dışişleri Bakanlığı'yla temasa geçerek hangi BM kararlarından söz edildiğini sorduk. Yanıt veren kişi de, açıklamanın absürdlüğünü anlamıştı" diye konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz