Rusya 'sinsi sinsi' Savaşı Başlattı!

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donbass bölgesine giren Rusya, Ukrayna'nın barışçıl kentlerine saldırmaya başladı.

Rusya 'sinsi sinsi' Savaşı Başlattı!
24 Şub 2022 08:15:52

Rus lider Putin Ukrayna'yı işgale başladıklarını televizyondan dünyaya duyurdu. Rus ordusunun askeri tesislere füze saldırıları gerçekleştirdiği belirtildi. Rus birlikleri Karadeniz kıyısındaki Ukrayna kentleri Mariupol ve Odesa'ya çıkarma yapmaya başladı. Ukrayna'nın Kiev, Harkov gibi alt yapısının bulunduğu kentlere saldırılar başlattı.

ABD Başkanı Joe Biden, "Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımdan yalnızca Rusya sorumludur" ifadelerini kullandı. 

Ukrayna'nın başkenti Kiev ile Harkov kentleri Rus Ordusunun füze saldırılarına maruz kaldı. 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, sosyal medya aracılığı ile  Putin'in ülkesine geniş çaplı bir işgal başlattığını içeren Twitter paylaşımında bulundu.

Ülkesinin barışçıl şehirlerinin Rus Ordusunun işgali altında olduğunu belirten Kuleba, "Ukrayna kendisini savunacak ve de kazanacak. Dünya Putin'i durdurabilir ve durdurmalıdır. Şimdi harekete geçme zamanı" diye uluslararası topluma Ukrayna'ya destek olma çağrısında bulundu. 

Rusya'nın Birleşmiş Millletler temsilcisi, Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, Rusya'nın açtığı savaşın yalnızca Ukrayna'nın doğusuyla sınırlı olacağını belirtti. Ukrayna'nın BM Temsilcisi ise Rusya'nın ülkesine savaş açtığını söyledi. 

Ukrayna yetkilileri, Birleşmiş Milletler ve Türkiye'ye, Rusya karşısında kendilerine destek olma çağrısında bulundu. 

Etiketler:   Rusya ukrayna


0 Yorum

Yorum Yaz