Sedat Peker’in iddialarında ismi geçen Ünsal Ban’ın eski eşi ve oğluna tahliye

Rüşvet ağı’ iddiaları ile gündeme gelen Prof. Dr. Ünsal Ban'ın eski eşi G. B. ve oğlu B. B., suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun boşanma aşamasında olduğu Ünsal Ban’ın ikinci kez tutuklanmasına neden olan, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” soruşturması kapsamında tutuklanan eski eşi G. B. Sedat Peker’in iddialarında ismi geçen Ünsal Ban’ın eski eşi ve oğluna tahliye verildi.

Eklenme Tarihi: 16 Mar 2023
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 16 Mar 2023
Sedat Peker’in iddialarında ismi geçen Ünsal Ban’ın eski eşi ve oğluna tahliye

‘Rüşvet ağı’ iddiaları ile gündeme gelen Ünsal Ban'ın eski eşi G.B. ve oğlu B.B. “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi.

AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun boşanma aşamasında olduğu Ünsal Ban’nin ikinci kez tutuklanmasına neden olan, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” soruşturması kapsamında tutuklanan eski eşi G.B ve oğlu E. B. tahliye edildi.

T24‘ten Asuman Karaca’nın haberine göre; suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker ile beraber sanık olduğu dosyada önce tahliye edilen Ünsal Ban, kısa bir süre sonra, “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” soruşturması nedeniyle eski eşi G.B., oğlu E.B.B., ağabeyi Ünal Ban ve şoförü Ahmet Karataş’n de aralarında olduğu 9 kişi ile birlikte gözaltına alınmıştı.

ŞÜPHELİLERİN DELİL KARARTARAK KAÇMA OLASILIĞI Ankara Adliyesi’nden çıkamadan yeniden gözaltına alınan B. Savcılık ifadesinin ardından diğer şüpheliler ile birlikte Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.

Mahkeme suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, soruşturma çerçevesinde alınan MASAK raporu ve şüphelilerin delil karartarak kaçma şüphesinin bulunduğu gerekçesiyle Ünsal Ban, G. B., E. B. B., Ünal Ban ve Ahmet Karataş’ın tutuklanmalarına karar vermiş, diğer şüpheliler ise yurtdışı çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

G. B. ve oğlu E.B.B. “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi.