Sırada 'Dicle Kalkanı Harekâtı' mı var?

PKK'nın Sincar (Şengal) bölgesini ikinci Kandil yapmaya çalıştığı ile alakalı iddialar üzerine TSK'nın yeni bir sınırötesi harekat yapacağı ifade edildi.

Sırada 'Dicle Kalkanı Harekâtı' mı var?
06 Nis 2017 09:33:16

Yeni Şafak'ın haberine göre,  Dicle Kalkanı Harekâtının çok yakında başlaması bekleniyor. PKK 'DEAŞ işgalini' bahane eden ederek 2014 Ağustos'unda Ezidilerin yurdu Sincar'a yerleşmiş ve buradan bir daha çıkmadı. Ankara, Bağdat ve Erbil yönetimlerini defalarca uyarmasına ancak şimdiye dek bir sonuç alamadı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin PKK'ya yönelik "Sincar'ı terk et" çağrıları da hep sözde kaldı. Peşmerge güçleri şimdiye dek teröristlere karşı harekete geçmedi.

Bağdat ve Erbil'i PKK konusunda sürekli uyaran ve adım atılması için bekleyen Ankara, Sincar'a yönelik adım atılmayınca harekete geçmeye karar verdi. Dicle Kalkanı Harekâtı'nın 16 Nisan'da yapılacak referandum sonrası başlaması bekleniyor. Nisan sonu ya da mayıs başı yapılması beklenen operasyonun ilk hedefinde öncelikle Zaho, Duhok ve çevresindeki PKK kampları var. Sincar'da ise terör örgütünün Türkiye'ye yönelik birinci derece tehdit oluşturan 9 kampı bulunuyor. Temizlik için biri Silopi diğerleri Başika ve Navaran'da 3 ana kontrol merkezi olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak sınırındaki Silopi'ye uzun süredir askeri yığınak yapıyordu. Binlerce zırhlı araç, obüs ve tankın Suriye sonrası hedefi bu kez Sincar olacak.

Recep Tayyip Erdoğan da sık sık yeni sınırötesi harekâtın işaretlerini vermiş, "Yeni harekatlara yeni isimler vereceğiz. Diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepelerine binmek için hazırlıklar yapıyoruz. Terör örgütlerine baharda çok güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar Türk milletinin baharı, teröristlerin ise kara kışı olacaktır" demişti.

Etiketler:   sincar kandil


0 Yorum

Yorum Yaz