Sırbistan, İşgalci İsrail'den Silah Alacak, Kudüs'te Resmi Ofis Açacak

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç, İsrail'den silah satın alacaklarını açıkladı. Vuciç ayrıca Kudüs'te resmi bir ofis açacaklarını da kaydetti.

Sırbistan, İşgalci İsrail'den Silah Alacak, Kudüs'te Resmi Ofis Açacak
03 Mar 2020 16:16:08

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç, hafta sonu AçıklamaAmerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi'nin (AIPAC) Washington'daki yıllık konferansına katıldı.

Middle East Monitor'de yer alan habere göre Vuciç, burada yaptığı açıklamada İsrail'den silah satın alacaklarını ve Kudüs'te bir “resmi devlet ofisi" açacaklarını söyledi.

Vuciç, Sırbistan'ın ulusal bayrağını taşıyan diplomatik bir makamın geleceğini de sözlerine ekledi. Fakat bunun bir Büyükelçilik olup olmayacağı belirsiz. Vuciç "Büyükelçilik" ifadesi kullanmadı.

Vuciç şunları söyledi:

"Kudüs'te resmi olarak bir şeyler yapmanın en iyi yolunu bulmaya çalışıyoruz. Tarih boyunca Yahudilerle her zaman iyi ilişkilerimiz oldu."

Jarusalem Post'a konuşan Vuciç, İsrail'den silah alımının “küçük bir teslimat” olmayacağını söyledi. Buradaki açıklamalarından Trump'ın İsrail-Filistin planını memnuniyetle karşıladığını söyleyen Vuciç, sınır anlaşmazlıkları konusunda anlaşmaya varmanın Filistinlilere ve İsraillilere bağlı olduğunu kaydetti.

Vuciç, "Çıkarlarımızı İsrail ile hizalamak için her zaman elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

2012 yılında göreve başladıyan Vuciç, İsrail ile yakın bir ilişkiye sahip. 2014 yılında Tel Aviv'e yaptığı resmi ziyaret, Sırbistan Başbakanı tarafından yapılan ilk ziyaretti.



0 Yorum

Yorum Yaz