Siyonist israil şubat ayında Kudüs'te 100 Filistinliyi alıkoydu 16 ev ve işyerini yıktı

Filistin Alimler Heyeti, siyonist işgalci rejimin Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına ilişkin 2021 yılı şubat ayı raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Siyonist israil şubat ayında Kudüs'te 100 Filistinliyi alıkoydu 16 ev ve işyerini yıktı
06 Mar 2021 11:35:21

Raporda; siyonist işgalcilerin baskınları sonucunda 100'den fazla kişinin esir alındığı, 16 ev ve tesise baskın düzenlendiği, 16 kişiye bir hafta ile 6 ay arasında değişen sürelerde Mescid-i Aksa'ya sözde "yaklaşmama cezası" verildiği belirtildi.

İşgal güçlerinin şubat ayı boyunca 16 ev ve tesisi yıktığı, yıkılan evlerin arasında en önemlisinin de Mescid-i Aksa’nın bekçisi Fadi İlyan’ın evi olduğu hatırlatılan raporun devamında şu ifadelere yer verildi:

"Kudüslüler büyük gruplar halinde El-Fecr'ul Azim (büyük şafak-sabah namazı) etkinliğini yeniden düzenlediler. İşgal güçleri, 16 Kudüslü için Mescid-i Aksa’dan bir hafta ile 6 ay arasında değişen süreler halinde uzaklaştırma kararı aldı. Şubat ayı boyunca 100’den fazla Filistinli tutuklandı. İşgale uğramış şehrin kuzeyinde bulunan Pisgat Ze’ev yerleşimi, 350 milyon şekel (yaklaşık 110 milyon Amerikan doları) maliyet ile genişletilecek. Proje 900 yeni yerleşim birimi inşa etmeyi içeriyor. 6-12 Mart tarihlerinde "Uluslararası Kudüs Haftası" girişimi başlatılması düşünülüyor. İşgal güçleri, namaz kılanlara müdahale etmek için, Mescid-i Aksa’ya paralel bir yerde kendi ses sistemlerini aktifleştirdi."



0 Yorum

Yorum Yaz