Siyonist vekilden Mescid-i Aksa'ya baskın

İşgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi Milletvekili Yehuda Glick, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Siyonist vekilden Mescid-i Aksa'ya baskın
07 Kas 2018 11:46:04

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, aşırı sağcı/faşist milletvekili Glick ve beraberindeki bir grup fanatik Yahudi, işgal polisi eşliğinde Harem-i Şerif'in avlusuna girdi.

Son olarak 15 Ekim'de Harem-i Şerif'e giren Glick, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen israilli milletvekillerinin de öncüsü sayılıyor.

İşgalci israillilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlar nedeniyle Filistinliler ile israil güçleri arasında yaşanan gerginlik sebebiyle Başbakan Binyamin Netanyahu, Ekim 2015'te Meclisi üyesi milletvekilleri ve bakanların Mescid-i Aksa'ya girmelerini yasaklamıştı.

Netanyahu yaklaşık 3 yıllık yasağın ardından temmuz ayında israilli milletvekillerinin 3 ayda 1 kez olmak üzere Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermiş, israil Meclisi Basın Ofisi de Aksa'ya girmek isteyen milletvekilleri için uygulanacak ayrıntılı talimatları duyurmuştu.

Temmuz ayından bu yana en az 3 kez Harem-i Şerif'e baskın düzenleyen Glick'in üç ayda bir kez giriş izni kuralını çiğnemesi dikkati çekiyor. 



0 Yorum

Yorum Yaz