Suudi Arabistan'da prenslere ve bakanlara gözaltı iddiası

Füze saldırısının ardından Kral Salman bin Abdulaziz tarafından oluşturulmasına karar verilen 'Yolsuzluk Karşıtı Komite' isimli grubun Riyad'da çok sayıda bakan ve prensi görevden aldığı haberleri geldi.

Suudi Arabistan'da prenslere ve bakanlara gözaltı iddiası
04 Kas 2017 23:40:38

Kral Salman bin Abdulaziz tarafından bu gece yarısı oluşturulmasına karar verilen Rüşvet ve Yolsuzluklara karşı mücadele komisyonu harekete geçti.

Başkanlığını Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın yaptığı komisyonun bazı prens ve eski bakanların tutuklanması yönünde karar aldığı önü sürüldü.

Al Arabiyye haber kanalı da ülkede tutuklamaların başladığı yönündeki haberi son dakika olarak okurlarına duyurdu.

 

"ONLARCA PRENS VE BAKAN GÖZ ALTINA ALINDI" İDDİASI

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından bu gece yarısı acilen oluşturulan Rüşvet ve Yolsuzluklara Karşı Mücadele Komisyonu'nun Başkanlığını yapan Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın tutuklular listesini komiteye verdiği öne sürüldü.

Bunun üzerine onlarca prens ve eski bakanın göz altına alındığı iddia edildi. Tutuklanan prens ve eski bakanların rüşvet ve yolsuzluklara karıştığı ileri sürülüyor.

Al Arabiya televizyonu haberi son dakika gelişmesi olarak duyururken, başkent Riyad'ta endişenin hakim olduğu yönünde yorumlar yer aldı.

Sitenin haberinde Riyad'da sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı, havalimanlarında kontrolların üst düzeye çıkarıldığı ve olası kaçışların önüne geçilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Ayrıca henüz isimleri açıklanmayan bazı ünlü Suudi iş adamlarının mal varlıklarına da el konulduğu yönünde iddialara yer verildi.



0 Yorum

Yorum Yaz