• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: 98 orman yangınının 88’ini kontrol altına aldık, 10 yangın sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: 98 orman yangınının 88’ini kontrol altına aldık, 10 yangın sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: 98 orman yangınının 88’ini kontrol altına aldık, 10 yangın sürüyor
31 Tem 2021 16:41:53

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sabah saatlerinde Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde ve Adana’nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu. Bakanlık 28 Temmuz'dan bu yana çıkan yangınların son durumuna ilişkin sonuç tablosunu güncelledi. Tabloyu paylaşan Pakdemirli, "28-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında çıkan 98 orman yangınının 88’ini kontrol altına aldık. 10 yangını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tablosuna göre; Adana'nın Pos ilçesinde, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, Muğla'nın Marmaris ve Köyceğiz ilçelerinde, Antalya'nın Manavgat, Akseki ve Gazipaşa ilçelerinde, Mersin'in ise Aydıncık ilçesinde bir Silifke ilçesinde ise iki yangın halen sürüyor.


Pakdemirli gece Adadna’nın Kozan ilçesindeki yangının; bugün sabah saatlerinde de Hatay’ın Kırıkhan ilçesi ile Muğla’nın Fethiye ilçesindeki yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Bodrum'daki yangın: Bazı otel ve evler boşaltılıyor
Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik ve ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Alevlerin yaklaşık 150 metre uzaklıktaki yerleşim alanına sıçramaması için yoğun çalışma yürütülüyor.

Öte yandan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yoğunluk oluşmaması için yolda güvenlik önlemi aldı.

Kumbahçe Mahallesi'nde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle İçmeler Mahallesi'ndeki tersaneye kadar ulaştı. Tedbir amaçlı bölgedeki otel ve evleri boşaltma çalışmaları başlatıldı.

Oteldeki yerli ve yabancı turistler tekne ve sahil güvenlik botlarıyla denizden tahliye ediliyor.

Yangına 1 helikopter, 20'den fazla arazöz ve yangın söndürme ekipleri tarafından müdahale ediliyor. Bazı inşaat firmaları da beton mikserler ve su tankerleriyle ekiplere destek veriyor.


Marmaris ve Bodrum'da 160 kişi etkilendi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Marmaris ve Bodrum’daki orman yangınlarından 160 kişi etkilendi. 159 hastamızın tedavilerini tamamladık, taburcu oldular. Bir hastamız yanık tedavisi için İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Bilindiği gibi, ilk gün Marmaris’te bir can kaybımız olmuştu" açıklamasını yaptı.
 
Koca, "Manavgat’taki orman yangınında, olay yerindeki can kayıplarımız, iki orman işçimizin vefatıyla maalesef beşe yükseldi. Ormanlar gibi, arka arkaya yürekler de yandı. Yangından şu ana kadar 410 kişi etkilendi. Tedavisini tamamladığımız 400 kişi taburcu oldu. Yatan hasta sayımız 10" dedi. 



0 Yorum

Yorum Yaz