Terörle Yargılanan Alparslan Kuytul: "Ben Yıllardır Terörü Lanetliyorum"

Terör propagandası suçlamasıyla şuan mahkemesi olan Alparslan Kuytul Hocaefendi birçok terör saldırısında olduğu gibi geçtiğimiz yıllarda İstanbul’da gerçekleştirilen patlama hakkında da açıklamada bulunmuş ve terörün çözümünün Kuran’ın hakemliğine başvurmak olduğunu dile getirmişti.

Terörle Yargılanan Alparslan Kuytul: "Ben Yıllardır Terörü Lanetliyorum"
06 Kas 2018 17:56:06
Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin İstanbul’daki patlama ile ilgili yaptığı açıklamada terörü lanetlemiş ve terörle mücadelenin ancak Kuran’ın hakemliğine başvurulması ile mümkün olduğunu dile getirmiştir. Bugüne kadar birçok terör saldırısını kınamasına hatta lanetlemesine ve caiz olmadığını defaatle belirtmesine rağmen şuan terör propagandası suçlamasıyla mahkemede savunmasını yapmaktadır.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin İstanbul’daki patlama ile ilgili yaptığı açıklaması;
Evvela lanetliyorum. Bugüne kadar belki yüz defa, belki bin defa dedim. Eğer bu bir davaysa, hiçbir dava bu şekilde hedefine varamaz. Kim yapmış bilmiyorum ama her kim yaptıysa, hak peşindeyse, hakkını talep ediyorsa, hakkı talep etmek böyle bir yolla caiz olamaz. Herkes hakkını talep edebilir ama hakkını talep ederken masum insanları öldüremez. Bu şekilde toplumda nefretten başka bir şey kazanılamaz. Korkutularak bir yere varıldığı görülmemiştir. Bu şekilde mücadele edenlerin bir yere varabilmesi mümkün değil.
ÇÖZÜM NEDİR?
Ben şu çağrımı tekrarlamak istiyorum. Bugüne kadar bunca insanımız öldü. Birbirimizi öldürüyoruz. Çözüm nedir? Çözüm silah değildir. Bu anlaşılmıştır. Bakın devlet Türkiye’nin doğusunda ve güneydoğusundaki bazı şehirlerde, dağlarda bu kadar mücadele ediyor, ama İstanbul’un göbeğindeki patlamayı engelleyemiyor. Sonuna kadar gideceğiz diyorlar ama bunun sonu hiç gelmiyor. Kırk senedir aynı lafları kırk bin defa duyduk.
KURAN HAKEM OLSUN, SİLAHLAR SUSSUN, KARDEŞLİK OLSUN
Ben diyorum ki; Kuran hakem olsun diyelim. Herkes, bu olayları yapanlarda eğer Kuran’ı kabul ediyorlarsa, Kuran hakem olsun, ilim adamlarına sorulsun, Kuran’a göre sünnete göre her ırkın hakları nedir, hangi hakları devlet vermek zorundadır, hangi hakları vermek zorunda değildir? Danışılsın ve ondan sonra gelecek olan cevaba göre herkes bunu kabul etsin. O zaman bu olaylar bitebilir. Kuran hakem olsun, silahlar sussun, kardeşlik olsun.      


0 Yorum

Yorum Yaz