Vatandaşların astığı "Hoş geldin Ramazan" brandaları sökülmeye devam ediyor!

Pandemi gerekçe gösterilerek Ramazan ayında başlatılan yasaklara tepki göstermek ve Ramazan ruhunu canlandırmak isteyen vatandaşların cadde ve sokaklara astığı "Hoş geldin Ramazan" yazılı brandalar geçen haftalarda Adana, Hatay ve Mardin'de, belediye ekiplerince kesilmişti! Brandalardan rahatsız olanlar yaptıkları kanunsuzluktan yine geri durmadı, vatandaşlar bu defa; Manisa, Bursa, Bingöl şehirlerinde kesilen brandalar için tepki yağdırdı.

Vatandaşların astığı "Hoş geldin Ramazan" brandaları sökülmeye devam ediyor!
01 Mayıs 2021 19:14:29

Hoş geldin Ramazan brandaları kimleri rahatsız ediyor?

Hoş geldin Ramazan Brandaları Sökülmeye Devam Ediyor!

Ramazan ayının gelmesiyle "Korona virüs tedbirleri" adı altında İslami faaliyetlere getirilen yasaklar neticesinde vatandaşlar, evlerini ve sokaklarını; "Hoş geldin Ramazan", "Hoş geldin 11 ayın sultanı" yazılı brandalarla süsleyerek tepki göstermişti.

Manisa'dan bir vatandaş, astığı brandanın saatler sonra yerinde olmadığını görünce duruma çektiği video ile tepki gösterdi.

Ramazanın ruhunu yaşatmak amacıyla astığı brandalardan kimlerin rahatsız olduğunu sorgulayan şahıs; bölgede bulunan diğer brandalara kimsenin dokunmadığını, yalnızca kendi astığı brandaların yerinde olmadığını ifade ederek, bu olayı İslam'dan ve Ramazan'dan rahatsız olan bir takım karanlık odakların gerçekleştirmiş olma ihtimali üzerinde durdu.

Yapılan terbiyesizliği kınayan vatandaş, "Birileri rahatsız olsa da, biz Ramazan ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Her Ramazan Aynı Vaka! Alparslan Hoca'nın ifşa ettiği karanlık odaklar yine mi iş başında?!

Furkan Vakfı Gönüllüleri öncülüğünde, geçen Ramazan ayında evlerin balkonlarına ve arabalara asılan brandalar üzerinden Furkan Nesli Dergisine 73 bin lira para cezası yazılırken çoğu kişiye de binlerce para cezası ve yaptırım uygulanmıştı.

Pandemi gerekçesiyle Teravih namazının yasaklanamasına, camilerin mahyalarının açılmamasına, Ramazan davulcularına izin verilmemesine, toplu iftarların engellenmesine ve diğer ritüellere gelen kısıtlamalara tepki gösteren vatandaşlar, bu yıl da evlerine ve sokaklara "Hoşgeldin Ramazan", "Rahmet Ayı Ramazan" yazılı brandalar asarak tepki göstermişti.

Her Ramazan ayında aynı muameleyle karşılaşan Müslümanlar, İslami etkiliklerden kimlerin, neden rahatsız olduğunu sorgularken akıllara Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca'nın, "Siyah gözlüklüler" olarak adlandırdığı, İslami faaliyetlerden rahatsız olduklarını duyurduğu derin komite geldi!

Şimdi de Manisa, Bursa ve Bigöl'den tepkiler yükseldi!

Geçen haftalarda Adana, Hatay ve Mardin'de, zabıtalarca sökülen Ramazan brandalarının ardından şimdi de Manisa, Bursa ve Bingöl şehirlerinden tepkiler yükseldi. Vatandaşlar, astıkları brandaların hukuksuzca kesilmesinin hesabını, sosyal medya üzerinden paylaştıkları fotoğraf ve videolarla sormaya devam ediyor. 

Manisa

Hoş geldin Ramazan brandaları

Hoş geldin Ramazan

Bursa

Ramazan ayı brandaları

Hoş geldin Rahmet ayı Ramazan

Bingöl

Ramazan brandalarından kimler rahatsız

Hoş geldin Ramazan brandaları kesildi

 



0 Yorum

Yorum Yaz