Vatandaşların astığı "Hoş geldin Ramazan" brandalarından kimler, neden rahatsız oldu?

Pandemi gerekçe gösterilerek Ramazan ayında başlatılan yasaklara tepki göstermek ve Ramazan ruhunu canlandırmak isteyen vatandaşların cadde ve sokaklara astığı "Hoş geldin Ramazan" yazılı brandalar kesildi! Brandalardan kimler, neden rahatsız oldu?

Vatandaşların astığı "Hoş geldin Ramazan" brandalarından kimler, neden rahatsız oldu?
21 Nis 2021 13:37:45

"Hoş geldin Ramazan" Brandaları Söküldü, Vatandaşlar Duruma İsyan Etti!

Ramazan ayının gelmesiyle "Korona virüs tedbirleri" adı altında İslami faaliyetlere getirilen yasaklara vatandaşlar, evlerini ve sokaklarını; "Hoş geldin Ramazan", "Hoş geldin 11 ayın sultanı" yazılı brandalarla süsleyerek tepki göstermişti.

Adana, Seyhan ve Yüreğir bölgelerinde, astığı brandaların saatler sonra yerinde olmadığını gören bir vatandaş, duruma çektiği videolar ile tepki gösterdi.

Ramazanın ruhunu yaşatmak amacıyla astığı brandalardan kimlerin rahatsız olduğunu sorgulayan şahıs; bölgede bulunan diğer brandalara kimsenin dokunmadığını, yalnızca kendi astığı brandaların yerinde olmadığını ifade ederek, bu olayı İslam'dan ve Ramazan'dan rahatsız olan bir takım karanlık odakların gerçekleştirmiş olma ihtimali üzerinde durdu.

Yapılan terbiyesizliği kınayan vatandaş, "Birileri rahatsız olsa da, biz Ramazan ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Her Ramazan Aynı Vaka! Alparslan Hoca'nın ifşa ettiği karanlık odaklar yine mi iş başında?!

Furkan Vakfı Gönüllüleri öncülüğünde, geçen Ramazan ayında evlerin balkonlarına ve arabalara asılan brandalar üzerinden Furkan Nesli Dergisine 73 bin lira para cezası yazılırken çoğu kişiye de binlerce para cezası ve yaptırım uygulanmıştı.

Pandemi gerekçesiyle Teravih namazının yasaklanamasına, camilerin mahyalarının açılmamasına, Ramazan davulcularına izin verilmemesine, toplu iftarların engellenmesine ve diğer ritüellere gelen kısıtlamalara tepki gösteren vatandaşlar, bu yıl da evlerine ve sokaklara "Hoşgeldin Ramazan", "Rahmet Ayı Ramazan" yazılı brandalar asarak tepki göstermişti.

Her Ramazan ayında aynı muameleyle karşılaşan Müslümanlar, İslami etkiliklerden kimlerin ve neden rahatsız olduğunu sorgularken akıllara Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Hoca'nın, "Siyah gözlüklüler" olarak adlandırdığı, İslami faaliyetlerin her türlüsünden rahatsız olan derin komite geldi!

Şimdi de Hatay ve Mardin

Bugün Hatay ve Mardin'deki Ramazan brandalarının da zabıta görevlileri tarafından kaldırıldığı öğrenildi.

Yüreğir Devlet Hastanesi Üst Geçidi

 

 

Yüreğir Devlet Hastanesi 

 



0 Yorum

Yorum Yaz