Alparslan Kuytul: Gergerlioğlu’nun dosyasında suç unsuru olduğunu düşünmüyorum

Alparslan Hoca HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasını değerlendirdi.

Alparslan Kuytul: Gergerlioğlu’nun dosyasında suç unsuru olduğunu düşünmüyorum
21 Şub 2021 23:36:58

Katıldığı 'Gündeme İslami Bakış' programında Gergerlioğlu hakkındaki cezayı değerlendiren Alparslan Hoca, eski bir cezanın Gergerlioğlu’nun Gara operasyonu hakkındaki açıklamasının hemen ardından onanmasını manidar bularak “Bu bir yöntem haline getirildi. Dosyaları bekletiyorlar, onların hoşuna gitmeyen bir şey yaptığınız zaman hemen tasdik ediyorlar, olup-bitiyor.” Yorumunda bulundu.

Alparslan Hoca’nın, HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki cezanın onanmasına dair açıklaması:

'Hakkı Savunanlar Ceza Alır, Hakkı Savunmaktan Vazgeçilmemeli!'

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, bir haberi RT yapmasından dolayı verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanmış. Ömer Gergerlioğlu’na verilen cezanın hangi iddia ile verildiğini tam bilmiyorum. Sadece bir haberi RT yaptığından dolayı verildi, diye biliyorum. Benim bildiğim kadarıyla bir haber sitesi bir haber yapıyor, Ömer Bey’de bunu RT yapıyor. O haberi yapan siteye dava açılmayıp Ömer Bey'e dava açılıyorsa bunun manası; aslında şahsın kendisi hedef alınmış demektir. Eğer o haber bir suç unsuru taşıyorduysa, o haberi yapanlara da ceza verilmesi gerekmez miydi? Ömer Bey’in RT yaptığı o habere bir soruşturma bile açılmazken Ömer Faruk Bey'e böyle bir ceza kesiliyorsa, şahsı cezalandırılmak ve susturulmak isteniyor demektir.

 Bu onamanın Ömer beyin Gara operasyonu ile ilgili açıklamasından sonra olması da oldukça manidardır. Ben kendisine geçmiş olsun diyorum. Dosyasında bir suç unsuru olduğunu sanmıyorum. Bu cezanın onanmasının da siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Her şey için ‘terör propagandası’ damgasını vuruyorlar ve birçok kimseyi de bu sebeple hapse atıyorlar.

Ömer Bey her kesimden insana yapılan haksızlıkları dile getirmek suretiyle insani bir görev yapmaya çalışıyor. Sağ olsun bana yapılan haksızlıkları da dile getirmişti.

Ömer Faruk Bey’e bu cezayı verenler; “Sen çok fazla insan hakları savunuculuğu yapmaya başladın, herkesi savunmak sana mı düştü. Herkesin iyisi sen misin? Otur oturduğun yerde!" demek istiyorlar. Sayın Gergerlioğlu bu mücadelesinde devam etmelidir. Hakkı savunanlar ceza alırlar. Ama bizler hakkı savunma mücadelemizden vazgeçemeyiz.

'Ben hak namına konuştum, yanlışları eleştirdim, hepsi bu!'

Benim konuşmalarımda da terör propagandası yoktu. Zaten sonunda beraat ettim. O halde bana terör örgütlerinin propagandasını yapma iftirasını neden attılar? Susturmak için, başka bir şey değil. Ben o örgütlerden değilim ki terör örgütlerinin propagandasını yapayım.

Ben hükümeti eleştiriyorum. Diyorlar ki “Senin yaptığın bu eleştiri falan örgütlerin işine gelir. O halde sen onların propagandasını yaptın.” Lafa bakın! Ben hükümetin yanlış politikalarını eleştirdim, o eleştirilerim kimin işine gelirse gelsin, bana ne. Ben onlardan değilim, onlar için de konuşmadım. Ben hak namına konuştum. Sizin yaptığınız yanlışları eleştirdim, hepsi bu! Bundan ötürü nasıl böyle iftiralar atabilirsiniz, nasıl hapse atarsınız? 

'Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Dosyasında da Bir Suç Unsuru Olduğunu Düşünmüyorum!'

İftiralarla insanları suçlayan ve hapse atan bir ülke olduğumuz için ben Ömer Bey’in de dosyasında bir suç unsuru olduğunu sanmıyorum. Başıma geldiği için biliyorum. Çünkü bunu her muhalife yapıyorlar.  Bütün muhalifleri susturmak için artık iftira atma yolunu seçiyorlar. Dolayısıyla bu cezanın onanmasını da yanlış buluyorum. Ve bu onamanın bugün olması da ilginçtir. Birkaç gün önce Gara operasyonu oluyor, Ömer Faruk Gergerlioğlu bununla ilgili birkaç tweet atıyor.

“Bu meseleyi çözebilirdiniz, askerleri, polisleri kurtarabilirdiniz, yapmadınız, neden ilgilenmediniz? Biz de aileler de size o kadar başvuru yaptık, hiç alakadar olmadınız” deyince o ceza hemen Yargıtay’da onandı. Neden bir hafta evvel değil de bugün onandı? “Sen böyle konuştuğun için onadık” der gibi bir şey. Bu bir yöntem haline getirildi. Dosyaları bekletiyorlar, onların hoşuna gitmeyen bir şey yaptığınız zaman hemen tasdik ediyorlar, olup-bitiyor. Demokles’in kılıcı gibi sürekli başınızda tutuyorlar. “Konuşma, bak konuşursan senin bu dosyanı onarız ve tekrar hapse girersin” demek istiyorlar.. Nasıl olduğunu anlayabiliyoruz!



0 Yorum

Yorum Yaz